BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων

Ο συνδυασμός δύο πεντανόστιμων φρούτων μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός κατά του εμφράγματος και γενικά έναντι των καρδιαγγειακών νοσημ
άτων.


 Η μεσογειακή διατροφή που είναι πλούσια σε τροφές όπως τα θαλασσινά, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, μειώνει τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «BMC Medicine». Οπως προκύπτει από την έρευνα, τα άτομα που τηρούσαν τη μεσογειακή διατροφή είχαν έως και 23% χαμηλότερο κίνδυνο για άνοια σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερο συχνά μεσογειακές τροφές.


Ποια είναι τα οφέλη της υγείας από τη ρίγανη


Μεσογειακό, ως επί το πλείστον, βότανο η ρίγανη, ανήκει στο γένος ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τόσο για μαγειρικούς, όσο και για ιατρικούς σκοπούς.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση της ρίγανης για ιατρικές παροχές, το συγκεκριμένο βότανο συμβάλλει στην αναστολή της ανάπτυξης μυκήτων και δρα στο σώμα ως αντιοξειδωτικό. Επιπλέον προσφέρει γεύση σε κάθε γεύμα.


Μερικά χρόνια πριν, μάλλον θα φαινόταν περίεργο να καταναλώσουμε ορισμένα στελέχη βακτηρίων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ή να προφυλαχθούμε από κάποιες ασθένειες.

Σήμερα ωστόσο, τα «φιλικά» βακτήρια είναι γνωστά σε όλους, ενώ η βιβλιογραφία δείχνει πως τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτά είναι πιθανότατα πολλά.


Για το βήχα

Aν υποφέρετε από κρίσεις ξερού ή παραγωγικού βήχα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό γιατροσόφι με φρέσκα κρεμμυδάκια. 


Bάλτε στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ 5 χοντρά φρέσκα κρεμμυδάκια, σουρώστε τα και πιείτε μικρές γουλιές από το χυμό πολλές φορές μέσα στη μέρα. 


Οι άνθρωποι με σοβαρή ακμή και ξηρό δέρμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μέλι ως καθαριστικό. Ρίξτε ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το μέλι όπως και το σαπούνι για να πλύνετε το πρόσωπο σας.


Κάντε μασάζ στο δέρμα σας για επιπλέον λεπτά ή αφήστε το για λίγο, στη συνέχεια ξεπλύνετε και ενυδατώστε. Το μέλι δεν έχει παρενέργειες και θεραπεύει το δέρμα πιο γρήγορα.


Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ένα πρωινό που περιέχει προϊόντα με ίνες δημητριακών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στις αρθρώσεις.


Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, αυτό το πρωινό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας ευκρινή και ενδεχομένως να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής σας. Οι συγγραφείς της μελέτης αξιολόγησαν εάν η συμπερίληψη διαιτητικών ινών στη διατροφή συσχετίστηκε με μείωση της φλεγμονής στους ηλικιωμένους και με καρδιαγγειακή νόσο (CVD).


Σίγουρα γνωρίζετε ότι τα λαχανικά διαθέτουν υψηλή διατροφική αξία και μπορούν να προσφέρουν πλήθος απαραίτητων συστατικών σε μικρούς και μεγάλους.


Άλλωστε, η υψηλή κατανάλωση λαχανικών έχει συσχετισθεί εδώ και πολλά χρόνια με τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων, ενώ συνεχώς προκύπτουν νέα δεδομένα για τις ευεργετικές δράσεις που ασκούν στον οργανισμό.


Η μεμβράνη του κρεμμυδιού περιέχει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών, των αμινοξέων, των πρωτεϊνών και των βιταμινών.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχουν βρεθεί ότι έχουν διάφορες φαρμακευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων.


Το φούσκωμα είναι μια κοινή ενόχληση που μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η κατανάλωση τροφών που προκαλούν αέρια, η δυσκοιλιότητα, η γαστρεντερική νόσος και το άγχος

Μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορα συμπτώματα, όπως αίσθημα πληρότητας στο στομάχι, πόνο, κράμπες και γουργουρητά.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του φουσκώματος.

Τα θρεπτικά συστατικά του μήλου το κάνουν ένα εξαιρετικό υλικό για την παρασκευή πολλών σπιτικών καλλυντικών. 

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και οι ενυδατικές κρέμες προσώπου.

Το μέλι, χρησιμοποιείται στις κρέμες για την μεγάλη του περιεκτικότητα σε γλυκόζη και φρουκτόζη (75%-80%). 

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και είναι κατάλληλη για λιπαρό δέρμα.


Υλικά
 
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ. σ. κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 4 καρότα, σε μεγάλες ροδέλες
  • 1/2 κιλό πατάτες baby κομμένες στη μέση

Πολλοί ρωτάνε : Μου αρέσει και πίνω ελληνικό ή στιγμιαίο καφέ αλλά έχω υψηλό σάκχαρο, κάνω κακό; Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο δεν κάνει κακό αλλά κάνει και καλό.


Γενικότερα, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, αυτό που ονομάζουμε πολλές φορές υψηλό σάκχαρο, αποτελεί μια ασθένεια με πολύ μεγάλη συχνότητα.


Οι επιστήμονες λένε, ελλείψει ειδικών αντενδείξεων, η κατανάλωση δύο αυγών καθημερινά είναι απίστευτα χρήσιμη!


Ειδικότερα, όταν καταναλώνετε δύο αυγά την ημέρα, το σώμα θα λάβει τη βέλτιστη ποσότητα χολίνης, μια ουσία απαραίτητη για τη φυσιολογική δραστηριότητα των φωσφολιπιδίων που διασφαλίζουν την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων.


Το πικρό πορτοκάλι ή Citrus aurantium ή ξινό πορτοκάλι ή πορτοκάλι Σεβίλλης ή νεράντζι είναι ένα εσπεριδοειδές με πληθώρα χρήσεων. Χρησιμοποιείται, συνήθως, σε φυτικά συμπληρώματα αδυνατίσματος και σε ορισμένα τρόφιμα, όπως οι μαρμελάδες.


Γιατί να τρώμε γαλοπούλα;



Γιατί η γαλοπούλα έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολλές βιταμίνες (Β6, Β3, Β2, Β12), σίδηρο (ανεβάζει τον αιματοκρίτη), φώσφορο (για γερά οστά και δόντια) και κάλιο (καρδιολογική δράση) που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά.


Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες με ή χωρίς κόκαλα
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)
  • 2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού (ή μηλόξυδο ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι)
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση


Είναι δροσερό και γευστικό γι’ αυτό αποτελεί τη βάση για πολλές σαλάτες, ενώ δεν λείπει από κανένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.


Τα ταπεινό πράσινο μαρούλι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ωφελούν τον οργανισμό, όπως οι βιταμίνες Α και C.

 


Για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας

Υλικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. σησαμέλαιο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού αρακά, κατεψυγμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού καλαμπόκι, κατεψυγμένο
  • 1 κ. σ. κέτσαπ
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο, κρύο ρύζι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • Αλάτι, πιπέρι


Platanus orientalis

Η πλάτανος η ανατολική ή η Platanus orientalis ή κοινό πλατάνι ανήκει στην οικογένεια των Πλατανίδων. Είναι αιωνόβιο, φυλοβόλο δένδο, μέχρι 30 μέτρα ύψος, με χονδρό κορμό και πλατιά αραιή κορόνα, φλοιό μαρμαροειδή και κλαδιά απλωτά. Φύλλωμα πράσινο το καλοκαίρι. Έχει φύλλα έμμισχα, παλαμοβόλα, μεγάλα, επαλλάσσοντα, με 5-7 λοβούς βαθιά χωρισμένους, ακέραιους ή οδοντωτούς, πάνω σε μακρύ μίσχο πεπλατυσμένο στη βάση και τα νεαρά φύλλα είναι ασημόχρωα χνουδωτά.


Τα φρέσκα κρεμμυδάκια έχουν πολλά οφέλη για την Υγεία


Τα φρέσκα κρεμμυδάκια χρησιμοποιούνται σε πολλά πιάτα και είναι πολύ υγιεινά.

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια πρέπει να χρησιμοποιούνται ολόκληρα. Μην πετάτε το πράσινο μέρος.


-Σύμμαχος στις ιώσεις του χειμώνα:
Το μπρόκολο έχει αντιοξειδωτική δράση. Εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη C, E,A, ασβέστιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο βοηθά τον οργανισμό να υψώσει «τείχος» στις ασθένειες του χειμώνα.


Ο καφές είναι πολύ καλός για την υγεία του σώματός μας, αλλά τι γίνεται με τον εγκέφαλο;


Μυρωδάτος, τονωτικός, νόστιμος – όλα τα έχει ο καφές. Και επίσης – προστασία από τον καρκίνο, βοηθά να κρατήσετε το μυαλό καθαρό και αιχμηρό μέχρι τα βαθιά γεράματα, υποστηρίζοντας τη σιλουέτα και την υγεία.

Δείτε τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν πίνουμε αρκετό (δύο με τέσσερα φλιτζάνια την ημέρα, όχι περισσότερο!) καφέ.


Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Hypertension, της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, δείχνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται με ανεπάρκεια βιταμίνης D έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης αυξημένης αρτηριακής πίεσης στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 775 παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν από τη γέννηση έως την ηλικία των 18 ετών. Συνολικά, παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά που είχαν γεννηθεί με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, είχαν 60% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης υψηλής συστολικής αρτηριακής πίεσης στην ηλικία των 6-18 ετών. 

Επιπλέον, τα παιδιά που εξακολούθησαν να έχουν χαμηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης D στα πρώτα χρόνια ζωής, είχαν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης υψηλής συστολικής αρτηριακής πίεσης στην ηλικία των 3-18 ετών.


medlabnews.gr iatrikanea

Οι μέλισσες – τα αγαπημένα έντομα της φύσης τα οποία και έχει προικίσει με χιλιάδες χαρίσματα-έχουν την ικανότητα να δημιουργούν μια εκπληκτική δομή και συνοχή της κυψέλης-πόλης τους.

Οι Αρχαίοι Έλληνες δεν παρέλειψαν να παρατηρήσουν τις μέλισσες και τις αρχιτεκτονικές τους τεχνοτροπίες οι οποίες αφορούσαν και αφορούν την προστασία της κυψέλης.

Λαχταριστή και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα




Υλικά για 2-4 άτομα

- 1/3 φλιτζάνι μουστάρδα

- 1/3 φλιτζάνι μέλι

- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

- 3 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου

- αλάτι

- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (ή μπόλικο δενδρολίβανο)

- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Το δενδρολίβανο Rosmarinus officinalis είναι μια πολυετής πόα, με αρωματικές, αειθαλείς, βελόνες-φύλλα και λευκά, ροζ, μοβ ή μπλε λουλούδια.  Το φυτό ανθίζει την άνοιξη και το καλοκαίρι σε εύκρατα κλίματα και προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου. Είναι μέλος της οικογένειας Lamiaceae, η οποία περιλαμβάνει πολλά άλλα βότανα.


Πολλές γυναίκες προσθέτουν φύλλα δάφνης στα τρόφιμα, ειδικά στο κόκκινο κρέας και στο κρέας πουλιών.


Χωρίς να ξέρεις τον λόγο που προσθέτεις φύλλα δάφνης στο φαγητό, όταν ρωτάς οποιαδήποτε γυναίκα για τον λόγο, σου λέει: Για να δώσεις στο φαγητό γεύση και γεύση.
Δεν είναι ακριβώς έτσι ή δεν είναι μόνο γι’ αυτό.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget