BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μεμβράνη Κρεμμυδιού: Ένας Νέος Θησαυρός για την Υγεία & οι Τρόποι Χρήσης της !


Η μεμβράνη του κρεμμυδιού περιέχει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών, των αμινοξέων, των πρωτεϊνών και των βιταμινών.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχουν βρεθεί ότι έχουν διάφορες φαρμακευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων.
Η μεμβράνη του κρεμμυδιού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων:
  • Πολυφαινόλες: Οι πολυφαινόλες είναι μια ομάδα αντιοξειδωτικών που έχουν βρεθεί ότι έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και άλλων ασθενειών.
  • Θειοσουλφίττα: Τα θειοσουλφίττα είναι μια ομάδα χημικών ενώσεων που έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.
  • Κερσετίνη: Η κερσετίνη είναι ένα φλαβονοειδές που έχει βρεθεί ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Αμινοξέα: Η μεμβράνη του κρεμμυδιού περιέχει μια ποικιλία αμινοξέων, τα οποία είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών.
  • Πρωτεΐνες: Η μεμβράνη του κρεμμυδιού περιέχει επίσης πρωτεΐνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για πολλές λειτουργίες του σώματος.
  • Βιταμίνες: Η μεμβράνη του κρεμμυδιού περιέχει μικρές ποσότητες ορισμένων βιταμινών, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη Α.Τα θρεπτικά συστατικά της μεμβράνης του κρεμμυδιού είναι υπεύθυνα για τις πιθανές φαρμακευτικές της ιδιότητες. Για παράδειγμα, οι πολυφαινόλες και η κερσετίνη έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Τα θειοσουλφίττα έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Η περιεκτικότητα της μεμβράνης του κρεμμυδιού σε θρεπτικά συστατικά ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία του κρεμμυδιού, τις συνθήκες καλλιέργειας και άλλους παράγοντες. Ωστόσο, γενικά, η μεμβράνη του κρεμμυδιού είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών ουσιών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθείς μόρια που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα, οδηγώντας σε ασθένειες όπως η καρδιακή νόσος, ο καρκίνος και η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Η μεμβράνη του κρεμμυδιού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των φλαβονοειδών, των θειοσουλφιτών και της κερσετίνης. Αυτά τα αντιοξειδωτικά έχουν βρεθεί ότι βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

*Η πιο πρόσφατη έρευνα σχετικά με τις φαρμακευτικές ιδιότητες της μεμβράνης του κρεμμυδιού δημοσιεύθηκε το 2023. Η μελέτη αυτή, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Food & Function", διαπίστωσε ότι η μεμβράνη του κρεμμυδιού έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η μελέτη έδειξε ότι η μεμβράνη του κρεμμυδιού μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Η φλεγμονή είναι μια φυσική αντίδραση του σώματος σε λοίμωξη ή τραυματισμό. Ωστόσο, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η αρθρίτιδα.

Η μεμβράνη του κρεμμυδιού έχει βρεθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Έχει βρεθεί ότι βοηθά στη μείωση της παραγωγής κυτοκινών, οι οποίες είναι πρωτεΐνες που εμπλέκονται στη φλεγμονή.

*μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2022, διαπίστωσε ότι η μεμβράνη του κρεμμυδιού έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η μελέτη έδειξε ότι η μεμβράνη του κρεμμυδιού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Αντικαρκινικές ιδιότητες

Ο καρκίνος είναι μια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη κυττάρων. 

Η μεμβράνη του κρεμμυδιού έχει βρεθεί ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Έχει βρεθεί ότι βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης και της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων.

*Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Cancer Prevention Research" το 2014 διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μεμβράνης κρεμμυδιού μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου σε ποντίκια.

Πως να την χρησιμοποιήσουμε
 
Η μεμβράνη του κρεμμυδιού μπορεί να καταναλωθεί ως συμπλήρωμα διατροφής ή μπορεί να προστεθεί σε τρόφιμα, όπως σαλάτες ή σούπες.

Ένας άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε τη μεμβράνη του κρεμμυδιού είναι να τη χρησιμοποιήσουμε για τοπική εφαρμογή. Για παράδειγμα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα χυμό μεμβράνης κρεμμυδιού και να τον χρησιμοποιήσουμε ως λοσιόν για τη θεραπεία του εκζέματος ή της ακμής.

Επίσης, η μεμβράνη του κρεμμυδιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων. Για παράδειγμα, η μεμβράνη του κρεμμυδιού έχει χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή φαρμάκων για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Εδώ είναι μερικές συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μεμβράνη του κρεμμυδιού για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες:

  1. Για να καταναλώσετε τη μεμβράνη του κρεμμυδιού, μπορείτε να την ξεφλουδίσετε από τα κρεμμύδια και να την προσθέσετε σε σαλάτες, σούπες ή smoothies. Μπορείτε επίσης να την αλέσετε σε σκόνη και να την προσθέσετε σε τρόφιμα ή ποτά.
  2. Για να φτιάξετε ένα χυμό μεμβράνης κρεμμυδιού, ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα κομμάτια σε ένα μπλέντερ με λίγο νερό και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στραγγίξτε τον χυμό και χρησιμοποιήστε τον ως λοσιόν ή προσθέστε τον σε τρόφιμα ή ποτά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι έρευνες για τις φαρμακευτικές ιδιότητες της μεμβράνης του κρεμμυδιού βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Επομένως, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε τη μεμβράνη του κρεμμυδιού για ιατρικούς σκοπούς.

Άλλες πιθανές φαρμακευτικές ιδιότητες

Εκτός από τις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες, η μεμβράνη του κρεμμυδιού έχει μελετηθεί για τις πιθανές φαρμακευτικές της ιδιότητες σε άλλες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων:
  • Αυξημένη αρτηριακή πίεση
  • Υψηλής χοληστερόλης
  • Σακχαρώδης διαβήτης
  • Επιληψία
  • Αλλεργίες

Εν κατακλείδι, η μεμβράνη του κρεμμυδιού είναι ένα πολυλειτουργικό υλικό με πολλές πιθανές φαρμακευτικές ιδιότητες. Οι έρευνες για τις φαρμακευτικές ιδιότητες της μεμβράνης του κρεμμυδιού βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι πιθανό να ανακαλύψουμε περισσότερες πιθανές χρήσεις για αυτό το υλικό στο μέλλον.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget