- 3 αυγά (1 ολόκληρο και από τα άλλα 2 μόνο το ασπράδι)
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο χωριάτικο λουκάνικο κομμένα σε ροδέλες
- 100γρ. τυρί φέτα χαμηλών λιπαρών
- 1 μικρό πράσο
- 1 μέτρια πατάτα
- 1 μέτριο καρότο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το λουκάνικο.
- Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, την πατάτα σε κυβάκια και το καρότο σε λεπτές ροδέλες.
- Ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το baking powder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά.
- Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Δημοσίευση σχολίου