BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Βάλτο άμεσα στην διατροφή σου - Ρίχνει το ζάχαρο & ελέγχει τους θρόμβους


Μάθετε ποια πολύτιμα βότανα μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα και διαλύουν τους θρόμβους στο αίμα


Στο παρελθόν, το αλάτι και η μαστίχα Χίου, μαζί με άλλα βότανα, ήταν πολύτιμα αγαθά.

Σήμερα, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το βότανο αυτό είναι ιδανικό για τη θεραπεία και την ενδυνάμωση του οργανισμού μας και η διατροφική του αξία αυξάνεται καθημερινά.

Ο λόγος γι' αυτό έγκειται στην κανέλα κευλάνης, η οποία έχει αγαπημένο άρωμα και ευχάριστη γεύση.

Εδώ και γενιές, η κανέλα έχει εκτιμηθεί για τις ιδιότητες της στην ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, έχει υποστηριχθεί ότι ωφελεί τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι σημαντικό για τα άτομα με διαβήτη.

Πέρα όμως από τα βιολογικά της χαρακτηριστικά, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διατροφική της αξία, η οποία θεωρείται θεραπευτική για πολλούς.

Αυτό οφείλεται κυρίως σε διάφορα ειδικά συστατικά της κανέλας, με κυριότερο την κανναμαλδεΰδη.

Η κανναμαλδεΰδη έχει μελετηθεί για τη δράση της στα αιμοπετάλια και έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο σώμα.

Παράλληλα, πιστεύεται ότι έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι η κανέλα έχει και ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, καθώς τα συστατικά της εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων και μυκήτων. Για το λόγο αυτό, η κανέλα χρησιμοποιείται ως συστατικό σε παραδοσιακά εθνικά πιάτα, ιδίως σε εκείνα που περιέχουν ωμά τρόφιμα.

Υπάρχουν επίσης σημαντικές ενδείξεις ότι η κανέλα είναι αποτελεσματική για τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου.

Σάκχαρο: Πρόκειται για μία κρίση, η οποία έχει να κάνει με την υπεργλυκαιμία.

Δηλαδή, όταν η γλυκόζη ξεπερνά τις φυσιολογικές τιμές στο αίμα. Η εκδήλωσή της οφείλεται στο γεγονός πως δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη από το πάγκρεας. Εναλλακτικά, η εκδήλωσή της οφείλεται στην μη επαρκή αξιοποίηση της ινσουλίνης από το σώμα.

Η κανέλα κευλάνης επιβραδύνει το ρυθμό της γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, επιβραδύνοντας έτσι την απορρόφηση της ζάχαρης στα τρόφιμα. Ταυτόχρονα, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η κανέλα αυξάνει την ευαισθησία των κυττάρων του σώματος στην ινσουλίνη, γεγονός που βελτιώνει περαιτέρω τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Τέλος, αν νομίζετε ότι έχετε μόνο μια ευχάριστη αίσθηση όταν γεύεστε ή μυρίζετε κανέλα, κάνετε λάθος. Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η μυρωδιά και η γεύση της κανέλας ενεργοποιεί εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.

Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, η κανέλα αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγγανίου.

Το μαγγάνιο είναι ένα συστατικό που παρέχει ενέργεια και σχετίζεται με διάφορες μεταβολικές διεργασίες στο σώμα μας. Δύο κουταλάκια του γλυκού κανέλα παρέχουν το 38% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού μας σε μαγγάνιο, το 10% των φυτικών ινών, το 9,6% του σιδήρου (αλλά όχι σε εύκολα απορροφήσιμη μορφή) και το 6% του ασβεστίου.

Θα πρέπει να αποθηκεύεται σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος. Οι σκόνες μπορούν να διατηρήσουν τη γεύση τους για έως και 6 μήνες (εάν αποθηκεύονται σωστά) και τα ξυλάκια για έως και ένα έτος.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget