Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
- 30 ελιές πράσινες μεγάλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 φύλλα δάφνης
- 15 κόκκους μπαχάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και το σκόρδο.
- Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το μοσχάρι.
- Ροδίζουμε ελαφρώς το κρέας από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας προσθέτοντας και νερό αν χρειάζεται.
- Όταν το κρέας έχει μισοψηθεί προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και οι ελιές.
- Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δημοσίευση σχολίου