BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μπιφτέκια από σουπιά και καλαμάρια με πατάτες στο φούρνο ...


Υλικά

  • 4 μέτριες σουπιές καθαρισμένες
  • 2 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
  • 4 φέτες ψίχα ψωμιού


2 με 3 κουταλιές της σούπας γαλέτα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
5 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Βιολογικό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι ΤΟΠ
4-5 πατάτες
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις σουπιές και τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε καλά κάτω από άφθονο νερό. 

Βάζουμε στο μπλέντερ τη σουπιά και τα καλαμάρια και τα αλέθουμε καλά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη από την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόκκινο κρασί, το ξίδι, το σέλινο, τη ρίγανη και τον μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα. 

Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά τη γαλέτα τόση όσο χρειάζεται για να σφίξει το μείγμα και το πλάθουμε σε μπιφτέκια. 

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί. 

Προσθέτουμε τη ρίγανη, λίγο νερό, το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε καλά. 

Τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες και τα ψήνουμε στους 180C για 40-45 περίπου λεπτά.



minervahorio.gr





Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget