BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Παντζάρι και υγεία ...


Το χρώμα και η γλυκιά του γεύση το κάνουν σίγουρα να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα λαχανικά. 

Το ίδιο, όμως, θα μπορούσαμε να πούμε και για τη διατροφική του αξία, καθώς το παντζάρι αποτελεί ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.
Ειδικότερα, τα παντζάρια είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, τη σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και μαγγανίου, που συμμετέχει σε πλήθος βιολογικών λειτουργιών, όπως ο οστικός σχηματισμός, η δημιουργία συνδετικού ιστού, η επούλωση των πληγών και η σύνθεση ορμονών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή.

Επιπλέον, περιέχουν σημαντικά ποσά φυτικών ινών, καλίου, σιδήρου και βιταμίνης Α, ενώ τα αντιοξειδωτικά τους συστατικά προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορες μορφές καρκίνου.

Τέλος, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αρκετή ερευνητική δραστηριότητα γύρω από την επίδραση της κατανάλωσης χυμού παντζαριού στην υγεία. 

Ειδικότερα, έχει φανεί ότι η κατανάλωσή του σχετίζεται με μείωση της αρτηριακής πίεσης και βελτίωση της αιματικής ροής και της αθλητικής απόδοσης, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να δρα προστατευτικά ενάντια στην εμφάνιση νευρολογικών διαταραχών όπως η άνοια.


neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget