BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πόνος Στο Γόνατο – 10 Τρόποι Φυσικής Αντιμετώπισης

Ο πόνος στο γόνατο, είναι μια πολύ κοινή πάθηση που συμβαίνει λόγω της φθοράς της άρθρωσης του γόνατος. Μπορεί να συμβεί στους ηλικιωμένους, στους νέους ενήλικες και στα παιδιά. Οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στον πόνο στο γόνατο σε σχέση με τους άνδρες.
Η ακριβής θέση του πόνου στο γόνατο μπορεί να ποικίλει. Ο πόνος μπορεί να προέλθει σε οποιεσδήποτε οστικές δομές που βρίσκονται στην άρθρωση του γόνατος (μηρός, κνήμη), το γόνατο (επιγονατίδα) ή τους συνδέσμους και τον χόνδρο (μηνίσκος).

Ο πόνος στο γόνατο μπορεί να είναι εντοπισμένος ή να διαχέεται σε όλο το γόνατο. Επίσης, η ένταση του πόνου μπορεί να ποικίλει, για παράδειγμα μπορεί ο πόνος στο γόνατο να είναι μικρός ή πολύ έντονος.
Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από εξασθενημένη οστική δομή και φθορά λόγω γήρανσης. Άλλες συχνές αιτίες που οδηγούν στο πρόβλημα αυτό, είναι τα κατάγματα, η μερική ή ολική ρήξη των συνδέσμων, ο μηνίσκος, το εξάρθρημα της επιγονατίδας και η δυσκαμψία των αρθρώσεων λόγω της αρθρίτιδας, του λύκου (ανήκει στις ρευματικές παθήσεις) και άλλων χρόνιων παθήσεων.
Ο πόνος στο γόνατο, μπορεί επίσης να έχετε συμπτώματα όπως, δυσκαμψία στο γόνατο, εμφάνιση οιδήματος στην άρθρωση, ερυθρότητα, μούδιασμα στο πόδι και δυσκολία στο περπάτημα ή όταν στέκεστε απλά όρθιοι.
Ο πόνος αυτός, δεν θα πρέπει να σας αποτρέψει από το να κάνετε αυτά που θέλετε. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον πόνο, με μερικές απλές και εύκολες φυσικές θεραπείες.
Αυτές οι φυσικές θεραπείες, είναι πολύ χρήσιμες για τον ήπιο έως και τον μέτριο πόνο που προκαλείται από την κούραση ή από μια λάθος κίνηση που κάνατε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Επίσης, μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του πόνου στο γόνατο, ο οποίος εμφανίζεται λόγω ηλικίας, ενώ βοηθούν και καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα. Για σωστή όμως διάγνωση και θεραπεία της αρθρίτιδας, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.
Εδώ είναι 10 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί ο πόνος στο γόνατο.
1. Παγοκύστη
Παγοκύστη για τον πόνο στο γόνατο
Εάν θέλετε να μειωθεί ο πόνος στο γόνατο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγοκύστη. Είναι ένας από τους πιο εύκολους και απλούς τρόπους φυσικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας τη ροή του αίματος στην πληγείσα περιοχή, μειώνοντας παράλληλα και το πρήξιμο. Επίσης, θα σας ανακουφίσει από τον πόνο.
  1. Πάρτε μια παγοκύστη ή απλά, τυλίξτε σε μια λεπτή πετσέτα μια χούφτα παγάκια.
  2. Βάλτε τα στην περιοχή όπου πονάτε και κρατήστε τα εκεί για 10 έως 20 λεπτά.
  3. Κάντε το αυτό δύο ή τρεις φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος.
Τα παγάκια τυλιγμένα μέσα σε μια λεπτή πετσέτα, λειτουργούν και σαν παγοκύστη. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ζεστές και κρύες κομπρέσες, ακόμη και για τους χρόνιους πόνους.
2. ΜηλόξυδοΜε το μηλόξυδο επίσης, μειώνεται ο πόνος στο γόνατο. Το μηλόξυδο, όταν έρχεται σε επαφή με το σώμα μας γίνεται αλκαλικό, μεαποτέλεσμα, να διαλύει τα μέταλλα και τις τοξίνες που έχουν συσσωρευθεί στην άρθρωση του γόνατος. Επίσης, μειώνει τον πόνο και βοηθά στην κινητικότητα του ποδιού.
  • Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο σε δύο φλιτζάνια με νερό. Μπορείτε να το πίνετε κάθε μέρα και όσες φορές μπορείτε μέσα στη μέρα. Πιείτε αυτό τον τονωτικό καθημερινά, μέχρι να σας περάσει το γόνατο.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δύο φλιτζάνια μηλόξυδο μέσα στη μπανιέρα με ζεστό νερό. Βάλτε το γόνατο στο νερό για 30 λεπτά. Κάντε το αυτό μία φορά την ημέρα για μερικές ημέρες.
  • Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε μια κουταλιά της σούπας με μηλόξυδο με ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε το για να κάνετε μασάζ στο γόνατο μία ή δύο φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος.
3. Πιπέρι ΚαγιένΤο πιπέρι καγιέν περιέχει καψαϊκίνη, η οποία ανακουφίζει από τον πόνο. Ο πόνος στο γόνατο μειώνεται, χάρη στις ανακουφιστικές ιδιότητες της καψαϊκίνης, που προκαλούν μια αίσθηση θερμότητας.
  • Προετοιμάστε ένα μείγμα, προσθέτοντας δύο κουταλιές της σούπας πιπέρι καγιέν σε μισό φλιτζάνι ζεστό ελαιόλαδο. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή όπου πονάτε, δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον μία εβδομάδα.
  • Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε ένα τέταρτο ή μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη πιπεριού καγιέν σε ένα φλιτζάνι με μηλόξυδο.
  • Βάλτε ένα κομμάτι βαμβάκι ή ένα καθαρό απορροφητικό μέσα στο διάλυμα και εφαρμόστε το στην περιοχή όπου πονάτε, για περίπου 20 λεπτά, μία ή δύο φορές την ημέρα έως ότου μειωθεί ο πόνος και η φλεγμονή.
4. Τζίντζερ
Τζίντζερ
Είτε ο πόνος στο γόνατο οφείλεται σε αρθρίτιδα, μυϊκή αδυναμία ή τραυματισμό, το τζίντζερ είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο για την ανακούφιση από τον πόνο. Περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που το καθιστούν αποτελεσματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το τζίντζερ έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, αλλά μπορεί και να μειώσει το πρήξιμο στο γόνατο και τον πόνο.
  • Λιώστε ένα μικρό κομμάτι φρέσκιας ρίζας τζίντζερ, προσθέστε ένα φλιτζάνι με νερό μέσα σε ένα μπρίκι μαζί με το λιωμένο τζίντζερ και βράστε το για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμαστεί το ρόφημα. Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε λίγο μέλι και χυμό λεμονιού. Μπορείτε να πίνετε δύο με τρία φλιτζάνια από αυτό το ρόφημα με τζίντζερ καθημερινά, μέχρι να φύγει ο πόνος.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ στο γόνατο με λάδι τζίντζερ δύο ή τρεις φορές την ημέρα μέχρι να δείτε το αποτέλεσμα που θέλετε.
5. ΚουρκουμάςΟ κουρκουμάς μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα υγείας, αλλά είναι και μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στο γόνατο. Ο κουρκουμάς περιέχει την κουρκουμίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του πόνου.
Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει για τον κουρκουμά, μπορεί να επιβραδύνει την ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες για να πρικλειθεί πόνοις στο γόνατο.
  • Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά και μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι με νερό και βάλτε τα συστατικά αυτά σε ένα μπρίκι, για να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέστε μέλι για να πάρει γεύση και μπορείτε να το πίνετε δύο φορές την ημέρα.
  • Βράστε ένα κουταλάκι σκόνη κουρκουμά σε ένα ποτήρι γάλα. Βάλτε μέλι και πιείτε το κάθε μέρα.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε φυτικές κάψουλες με κουρκουμά 250 έως 500 mg τρεις φορές την ημέρα. Συμβουλευτείτε όμως πρώτα τον γιατρό σας, πριν πάρετε τις κάψουλες.
Ακολουθήστε τις παραπάνω θεραπείες καθημερινά μέχρι ο πόνος να εξαφανιστεί εντελώς.
Προσοχή! Ο κουρκουμάς, μπορεί να αραιώσει το αίμα, οπότε, όσοι παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα, δεν θα πρέπει να δοκιμάσετε τη θεραπεία με τον κουρκουμά.
6. ΛεμόνιΟ πόνος στο γόνατο που προκαλείται από την αρθρίτιδα, έχει βρεθεί ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με το λεμόνι. Το κιτρικό οξύ που βρίσκεται στο λεμόνι λειτουργεί ως διαλύτης, αφού διαλύει τους κρυστάλλους ουρικού οξέος στις αρθρώσεις, που είναι και η αιτία για ορισμένες μορφές της αρθρίτιδας.
  1. Κόψτε ένα ή δύο λεμόνια σε μικρά κομμάτια.
  2. Ζεσταίνετε λίγο σησαμέλαιο. Βάλτε τα κομμάτια σε ένα βαμβακερό ύφασμα και βάλτε τα μέσα στο ζεστό σησαμέλαιο.
  3. Τοποθετήστε το ύφασμα με το λεμόνι επάνω στο πονεμένο γόνατο για 5 έως 10 λεπτά.
  4. Κάντε το αυτό δύο φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος.
Επίσης, μπορείτε να αραιώσετε χυμό από ένα λεμόνι μέσα σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και να το πιείτε νωρίς το πρωί, όταν το στομάχι σας είναι άδειο. Αυτός ο τρόπος, έχει και πολλά οφέλη για την υγεία.
7. Λάδι Μουστάρδας
Λάδι Μουστάρδας
Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα (αρχαίο σύστημα παραδοσιακής ιατρικής στην Ινδία), ο πόνος στο γόνατο μπορεί να μειωθεί, κάνοντας απαλό μασάζ στην περιοχή όπου πονάτε με ζεστό λάδι μουστάρδας. Το λάδι μουστάρδας, μειώνει τη φλεγμονή, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και ανακουφίζει από τον πόνο.
  1. Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι μουστάρδας.
  2. Ρίχνετε μέσα, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου, μέχρι να γίνει καφέ χρώμα.
  3. Το αφήνετε να κρυώσει.
  4. Αρχίστε να κάνετε μασάζ με το λάδι μουστάρδας στο γόνατο, με κυκλικές κινήσεις.
  5. Καλύψτε το γόνατο με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και χρησιμοποιήστε ζεστές πετσέτες για να κρατήσετε ζεστή την περιοχή όπου πονάτε για λίγα λεπτά.
  6. Κάντε το αυτό δύο φορές την ημέρα για περίπου μία ή δύο εβδομάδες.
8. Άλατα EpsomΈχει αποδειχθεί ότι, ο πόνος στο γόνατο μειώνεται από τα άλατα Epsom ή αλλιώς άλατα θειικού μαγνησίου. Το μαγνήσιο λειτουργεί ως ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό, που απομακρύνει το περίσσιο υγρό από τους ιστούς, μειώνοντας παράλληλα τη φλεγμονή, το πρήξιμο και τον πόνο.
  1. Προσθέστε μισό φλιτζάνι άλατα Epsom σε μπανιέρα με ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθούν.
  2. Βάλτε το γόνατο μέσα στη μπανιέρα με το ζεστό νερό και τα άλατα Epsom για 15 λεπτά.
  3. Κάντε το αυτό μερικές φορές την εβδομάδα μέχρι να ανακουφιστείτε εντελώς από τον πόνο.
Προσοχή! Η θεραπεία αυτή δεν συνιστάται για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους, έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) ή έχουν διαβήτη.
9. Σπόροι ΤριγωνέλλαςΟ πόνος στο γόνατο, μπορεί να ανακουφιστεί με τους σπόρους τριγωνέλλας. Οι σπόροι τριγωνέλλας, έχουν αντιφλεγμονωδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επίσης, είναι ζεστοί από τη φύση τους, γι’αυτό και θεωρούνται πολύ ευεργετικοί για όσους ταλαιπωρούνται από πόνο στο γόνατο, λόγω της αρθρίτιδας.
  • Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας μέσα σε νερό και αφήστε τα για όλο το βράδυ. Το πρωί, βγάλτε τους σπόρους από το νερό.
  • Ψιλοκόψτε και αλέστε τους μέχρι να γίνουν σκόνη και βάλτε τη σκόνη σε ένα αεροστεγές βάζο. Ανακατέψτε μαζί με αρκετό νερό, δύο κουταλάκια του γλυκού από αυτή τη σκόνη για να φτιάξετε ένα παχύ μείγμα. Εφαρμόστε το μείγμα στην περιοχή όπου υπάρχει ο πόνος στο γόνατο. Αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε αυτή τη θεραπεία δύο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα.
10. Λάδι Ευκάλυπτου
Λάδι Ευκάλυπτου
Άλλος ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί ο πόνος στο γόνατο, είναι το λάδι ευκάλυπτου, το οποίο έχει αναλγητικές ή ανακουφιστικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου. Το λάδι αυτό, προκαλεί μια αίσθηση δροσιάς και ανακουφίζει από τον πόνο που προκαλείται από την αρθρίτιδα.
Σε μια μελέτη που έγινε, διαπιστώθηκε ότι αν εισπνέετε αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου, μπορεί να μειωθεί ο πόνος και η φλεγμονή, μετά από πλήρη ανάρωση του γόνατος.
  1. Συνδυάστε 5-7 σταγόνες λάδι ευκάλυπτου και 5-7 σταγόνες λάδι μέντας. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  2. Αποθηκεύστε το διάλυμα σε ένα σκούρο γυάλινο μπουκάλι, μακριά από το φως του ήλιου.
  3. Τρίψτε αυτό το διάλυμα στα γόνατά σας κάθε φορά που πονούν.
  4. Θα πρέπει να κάνετε απαλό μασάζ με αυτό το μείγμα λαδιού, έτσι ώστε να εισχωρεί βαθιά μέσα στο δέρμα σας.
Για να έχετε πιο γρήγορα αποτελέσματα και να αντιμετωπιστεί ο πόνος στο γόνατο, μαζί με τις φυσικές θεραπείες, ακολουθήστε και τις παρακάτω συμβουλές.
  • Εάν είστε παχύσαρκοι, προσπαθήστε να χάσετε βάρος.
  • Φορέστε τα σωστά παπούτσια.
  • Αποφύγετε να φοράτε ψηλά τακούνια.
  • Αποφύγετε τις δραστηριότητες που επιβαρύνουν τα γόνατα.
  • Να παίρνετε τακτικά, συμπληρώματα με μαγνήσιο και ωμέγα-3.
  • Να περπατάτε με γρήγορο ρυθμό , κάθε μέρα για 15 λεπτά.
  • Συμβουλευτείτε τον γυμναστή ή τον φυσικοθεραπευτή σας, εάν ξεκινήσετε να κάνετε ασκήσεις.
  • Μην καπνίζετε, γιατί το κάπνισμα επιβραδύνει την θεραπεία.
  • Να πίνετε περισσότερο νερό για να μαλακώσετε τον χόνδρο και να διατηρείτε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας.
  • Βάλτε επίδεσμο στο γόνατο.
  • Βάλτε τα πόδια σας πιο ψηλά (κυρίως όταν είστε ξαπλωμένοι), για να μειώσετε το πρήξιμο και τον πόνο του γόνατος.
  • Χρησιμοποιήστε ένα ή δυο μαξιλάρια όταν είστε στο κρεβάτι σας ή όταν κάθεστε κάπου, ένα τραπεζάκι λίγο πιο ψηλό.


Εάν ο πόνος στο γόνατο εξακολουθεί να υπάρχει μετά από μία ή δύο εβδομάδες, συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να μάθετε την αιτία που τον προκαλεί και τη θεραπεία που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget