Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Βιταμίνη D και αρτηριακή πίεση

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Hypertension, της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, δείχνει ότι τα παιδιά...


Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Hypertension, της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, δείχνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται με ανεπάρκεια βιταμίνης D έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης αυξημένης αρτηριακής πίεσης στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 775 παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν από τη γέννηση έως την ηλικία των 18 ετών. Συνολικά, παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά που είχαν γεννηθεί με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, είχαν 60% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης υψηλής συστολικής αρτηριακής πίεσης στην ηλικία των 6-18 ετών. 

Επιπλέον, τα παιδιά που εξακολούθησαν να έχουν χαμηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης D στα πρώτα χρόνια ζωής, είχαν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης υψηλής συστολικής αρτηριακής πίεσης στην ηλικία των 3-18 ετών.
Όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, τα παραπάνω ευρήματα δείχνουν ότι ο έλεγχος των επιπέδων βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη και τα πρώτα χρόνια ζωής και η έγκαιρη αντιμετώπιση της ανεπάρκειας, θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμβάλλουν στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης υπέρτασης σε μεγαλύτερες ηλικίες.


neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια