Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Φρέσκα κρεμμυδάκια

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια έχουν πολλά οφέλη για την Υγεία Τα φρέσκα κρεμμυδάκια χρησιμοποιούνται σε πολλά πιάτα και είναι πολύ υγιεινά. Τα φρέσκ...


Τα φρέσκα κρεμμυδάκια έχουν πολλά οφέλη για την Υγεία


Τα φρέσκα κρεμμυδάκια χρησιμοποιούνται σε πολλά πιάτα και είναι πολύ υγιεινά.

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια πρέπει να χρησιμοποιούνται ολόκληρα. Μην πετάτε το πράσινο μέρος.
Τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ειδικά το πράσινό τους μέρος δίνει γεύση στο κινέζικο τηγανητό ρύζι, στις σαλάτες, στα κοκκινιστά, στα λεμονάτα, στις σούπες, στις μακαρονάδες, στα ρύζια, στα ριζότα, στα ψητά κρέατα, στους κεφτέδες, στα λαδερά, όπως το σπανακόρυζο, το πρασόρυζο και τα φασολάκια, στους γίγαντες, στα βραστά και στα τηγανητά αυγά, σε μπρουσκέτες με ντομάτα και ελαιόλαδο και σε όλα τα αλμυρά πιάτα. Προσφέρουν μοναδική γεύση στα πιάτα στα οποία προστίθενται.
 

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια νοστιμίζουν και ομορφαίνουν όλα τα πιάτα, αλλά και έχουν πολλά οφέλη για την Υγεία:

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια έχουν βιταμίνες A, C, B2 ή ριβοφλαβίνη, χαλκό, φώσφορο, μαγνήσιο και κάλιο. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ασιατικής κουζίνας. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια έχουν λίγες θερμίδες και μπορεί να μαγειρευτούν ή να καταναλωθούν ωμά.
 

Τα οφέλη στην υγεία από τα φρέσκα κρεμμυδάκια

–Βοηθούν στην πέψη. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βοηθούν στην καλύτερη κινητικότητα του εντέρου.

–Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι φορτωμένα με βιταμίνη C και βιταμίνη Α, που βοηθούν στη βελτίωση της δύναμης του ανοσοποιητικού συστήματος και προστατεύουν από τις λοιμώξεις.

–Ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Οι ενώσεις θείου που υπάρχουν στο φρέσκο κρεμμυδάκι αυξάνουν την ικανότητα του σώματος να παράγει ινσουλίνη και έτσι βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη.

–Προλαμβάνουν το κρυολόγημα. Τα πράσινα κρεμμυδάκια είναι γνωστά για τις αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητές τους. Καταπολεμούν τις ιογενείς λοιμώξεις, όπως το κρυολόγημα και βοηθούν στη μείωση της βλέννας.

–Βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Τα πράσινα κρεμμυδάκια είναι πλούσια σε ένωση που περιέχει θείο και ονομάζεται αλλυλοσουλφίδιο που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και εμποδίζει την ανάπτυξη ενζύμων που παράγουν καρκινικά κύτταρα.

–Βοηθούν στην υγεία των ματιών. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι μια εξαιρετική πηγή καροτενοειδών και βιταμίνης Α και βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των ματιών και στην πρόληψη της απώλειας της όρασης.

–Διατηρούν γερά τα οστά. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι καλή πηγή βιταμίνης C και βιταμίνης Κ και είναι εξαιρετικά για να διατηρούν τα οστά δυνατά.

–Προλαμβάνουν τις στομαχικές επιπλοκές. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια λειτουργούν ως φυσική θεραπεία για την πρόληψη της διάρροιας και άλλων στομαχικών επιπλοκών λόγω των αντιιικών και αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων τους.

–Είναι κατάλληλα για αντιγήρανση. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει τους ιστούς του σώματος από βλάβες και φλεγμονές.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια