Η κανέλα αποτελεί ένα αγαπημένο μπαχαρικό, που χρησιμοποιείται σε πλήθος φαγητών και γλυκών της ελληνικής κουζίνας, ενώ συχνά προστίθεται ακόμη και σε σνακ ή ροφήματα.
Παράλληλα, φαίνεται ότι εκτός από το χαρακτηριστικό της άρωμα, μπορεί να προσφέρει και οφέλη για την υγεία, καθώς πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι διαθέτει και ευεργετικές ιδιότητες. Μεταξύ αυτών, ιδιαίτερος λόγος γίνεται για την υπογλυκαιμική της δράση, η οποία μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο σε άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.