Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Γλυκοκολοκυθιά : Για τον προστάτη και τα σκουλήκια των εντέρων

Η γλυκοκολοκύθα ή κοκκινοκολοκύθα ή κολοκύθα ή κουκουβίρτα ή κολοκύνθη ή κουρκουβίτα η μείζων ή ασπροκολατσά ή κολοκούθι ή Cucubita pep...

Η γλυκοκολοκύθα ή κοκκινοκολοκύθα ή κολοκύθα ή κουκουβίρτα ή κολοκύνθη ή κουρκουβίτα η μείζων ή ασπροκολατσά ή κολοκούθι ή Cucubita pepo ή Cucubita maxima.


Χρήσιμα μέρη γλυκοκολοκυθιάς
Οι ώριμοι σπόροι και η σάρκα της γλυκοκολοκύθας, τα κολοκυθάκια και τα άνθη της.
Το χειμώνα βρίσκουμε γλυκοκλοκύθες.

Δραστικές ουσίες κολοκύθας
Οι ωμοί σπόροι της γλυκοκολοκύθας  περιέχουν 45% λιπαρό λάδι, 32% άμυλο, αιθέριο λάδι, τη ρητίνη Πεπορεγίνη που έχει ταινιοκτόνες ιδιότητες και σάκχαρο. Περιέχουν, όμως κα κουρκουρβιτασίνη, μια ουσία που εμποδίζει τη διαίρεση των κυττάρων. Γι' αυτό για τον καρκίνο του προστάτη, αλλά και για την υπερτροφία του προστάτη οι κολοκυθόσποροι είναι το καλύτερο φάρμακο.
Τα κολοκυθάκια περιέχουν μεγάλη ποσότητα Βιταμίνης, Χλωροφύλλη, καθώς και Κάλιο, Φώσφορο, Ασβέστιο.
Πασίγνωστα είναι βέβαια τα κολοκυθάκια και οι γλυκοκολοκύθες για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Τα κολοκυθάκια είναι το πιο εύπεπτο χορταρικό.
Η κολοκύθα είναι πρώτη ύλη για πίτες και γλυκά. Οι σπόροι, όμως της γλυκοκολοκύθας έχουν πολλαπλή χρησιμότητα. Η πιο γνωστή είναι ότι τους ψήνουν, τους αλατίζουν και τους πουλάνε σαν πασατέμπο για να περνάει ο καιρός. 
Η πιο σημαντική, για τα παιδιά, είναι ότι σκοτώνουν την ταινία των εντέρων.
Και η πιο σημαντική, για τους ενήλικες είναι ότι κάνει καλό για τον προστάτη.

Ιδιότητες και ενδείξεις γλυκοκολοκυθιάς
Οι κολοκυθόσποροι είναι ελμινθοκτόνοι. Σκοτώνουν εύκολα την ταινία και τα παράσιτα των εντέρων. Και το σπουδαιότερο δεν έχουν καμιά τοξικότητα, γι' αυτό μπορούν να χρησιμοποιούνται άφοβα στα παιδιά σαν ωμοί.
Το λάδι των κολοκυθόσπορων θεραπεύει πληγές, εγκαύματα και σκασίματα του δέρματος. Το ίδιο και η σάρκα της γλυκοκολοκύθας.
Η ομοιοπαθητικά ιατρική χρησιμοποιεί τα κολοκύθια σαν πηγή αλάτων για τον οργανισμό μας, καθώς και για αντιεμετικό φάρμακο, σε περιπτώσεις ναυτίας.
Η ρίζα της κολοκύθας χρησιμοποιείται από τη λαϊκή θεραπευτική σαν αφέψημα κατά της δυσκοιλιότητας.
Τα κολοκύθια ευνοούν την αποτοξίνωση του οργανισμού.
Τα κολοκύθια είναι διουρητικά.
Τα κολοκύθια είναι εύπεπτα και είναι κατάλληλα και για ασθενείς και για υγιείς. Ωφελούν όσους έχουν προβλήματα με το στομάχι και τους παχύσαρκους.
Ο χυμός κολοκυθιού είναι κατάλληλος σε σταγόνες για αυτιά που πονούν.
Η γλυκοκολοκύθα είναι αποτελεσματικό καθαρτικό.
Τα ξεραμένα λουλούδια της κολοκυθιάς τα κάνουν σκόνη, που όταν ρουφιέται από την μύτη θεραπεύει τους πολύποδες της μύτης.

Χρήσιμες ιατρικές συνταγές για την γλυκοκολοκύθα
-Για τα παράσιτα 60 γραμμάρια ωμούς κολοκυθόσπορους και μετά από 2-3 ώρες λαμβάνεται καθαρτικό.
-Μια άλλη συνταγή για την ταινία και τα παράσιτα είναι καθαρισμένοι από τα φλούδια 60-75 γραμμάρια κολοκυθόσπορους, που τους βάζουμε σε ζεστό νερό και μετά τους χτυπάμε με το σύρμα, ρίχνοντας λίγο λίγο νερό, ώσπου με το χτύπημα και το ανακάτωμα να γίνει το μείγμα σαν γάλα και ο ασθενής το πίνει το πρωί νηστικός σε δυο δόσεις σε δύο ημέρες. Τη δεύτερη ημέρα αφού το πιει πίνει καθαρτικό, οπότε η ταινία και τα άλλα παράσιτα θα φύγουν.
-Άλλη συνταγή για τα παράσιτα είναι 200-300 γραμμάρια κολοκυθόσποροι για το παιδί ή 500 γραμμάρια κολοκυθόσποροι για τους ενήλικες, τα οποία ανακατεύονται με λίγο μέλι και τα τρώει όποιος έχει σκουλήκια στο έντερο. Τα σκουλήκια κολλάνε στο μέλι και όταν ο ασθενής πιει καθαρτικό φεύγουν με την εκκένωση.
-Για τις ραγάδες του δέρματος ή τις πληγές κοπανάτε μια ποσότητα ωμού κολοκυθόσπορου και τον πολτό τον βάζετε σε κατάπλασμα. Άλλος τρόπος είναι να βάλετε καταπλάσματα από ζεστό πολτό γλυκοκολοκύθας.
-Ένα καθαρτικό φτιάχνεται όταν βράσετε 800 γραμμάρια σάρκα κολοκύθας μαζί με 200 γραμμάρια μήλα κομμένα σε μικρά μικρά κομμάτια με ελάχιστο νερό και 3 κουταλιές μέλη. Όταν βράσουν και γίνουν πολτός, τα περνάμε από λεπτό σουρωτήρι ή τρυπητό, ρίχνουμε και λίγο λεμόνι για να βελτιωθεί η γεύση και το τρώει όλο ο άρρωστος  που πρέπει να ενεργηθεί.
-Ένα τονωτικό του στομαχιού φτιάχνεται ξεραίνοντας κολοκύθια στον ήλιο αφού ξεφλουδιστούν, τα κάνετε σκόνη στην οποία ανακατεύετε λίγο ελαιόλαδο, όσο για να μπορεί να ζυμώνεται, το κάνετε μικρά κομματάκια σαν toyw κόκκους του σιταριού και παίρνετε τρία την ημέρα μετά το φαγητό.
-Άλλη συνταγή είναι να τρώτε με το φαγητό σας βραστά κολοκυθάκια με λάδι και λεμόνι σαν τονωτικό για το στομάχι.




Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια