Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Γύρη : Η χημική της σύνθεσή αποκαλύπτει ένα προϊόν με μεγάλη θρεπτική αξία.

Η γύρη περιέχει ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φλαβονοειδή και αντιβιοτικές ουσίες. Τόσο η γεύση όσο και τα χρώματα της γύρης ποικίλλ...

Η γύρη περιέχει ένζυμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φλαβονοειδή και αντιβιοτικές ουσίες.
Τόσο η γεύση όσο και τα χρώματα της γύρης ποικίλλουν. γιατί συλλέγεται από διαφορετικά είδη φυτών. Πολλές φορές η γεύση της είναι γλυκιά, άλλες φορές ελαφρά πικρή ή ακόμα και πολύ πικρή. Στα χρώματα, συνήθως, κυριαρχεί το κίτρινο, το πορτοκαλί, το λευκό και το σκούρο καφέ ή μαύρο.


Η γύρη πρέπει να καταναλώνεται στη φυσική της κατάσταση, όπως ακριβώς την παίρνουμε από τις μέλισσες. Αν όμως αυτό δεν αρέσει τότε την αναμειγνύουμε με διάφορα γλυκαντικά, όπως μέλι, παγωτό και ψιλοκομμένα φρούτα ή τη διαλύουμε σε χυμό φρούτων. Βέβαια η ποσότητα της γύρης που μπορεί να πάρει ο άνθρωπος καθημερινά δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από ένα κουταλάκι του γλυκού το πρωί και ένα το βράδυ. Η ποσότητα αυτή πιστεύεται ότι καλύπτει της ημερήσιες ανάγκες μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
Η κατανάλωση της γύρης πρέπει να ξεκινήσει με μικρή ποσότητα μέχρι να την συνηθίσει το στομάχι μας. Για να δώσει κάποια θετικά αποτελέσματα πρέπει να συνεχιστεί η κατανάλωση της χωρίς διακοπή για 4-6 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες και την αντίδραση κάθε οργανισμού ξεχωριστά.


Ευεργετικές ιδιότητες γύρης
  • Το βασικότερο όλων είναι ότι η γύρη αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τις εγκεφαλικές αιμορραγίες, μειώνει τους υψηλούς σφυγμούς της καρδιάς και συμβάλει θετικά σε μεγάλο ποσοστό στην μακροζωία των ανθρώπων που την καταναλώνουν.
  • Η γύρη περιέχει γοναδοτρόπες ορμόνες, που είναι οι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες τόσο του άρρενος όσο και του θήλεος. Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθυλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών.
  • Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση.
  • Η γύρη βελτιώνει την όρεξη γι’ αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις:
-Αδυναμίας και γενικής εξασθένισης του οργανισμού.
-Απώλεια βάρους.
-Εντερικών ανωμαλιών.
-Ψύχωσης και νευρασθένειας.
-Απώλεια μνήμης.
-Κακού μεταβολισμού.

  • Βελτιώνει την κατάσταση ατόμων που έχουν ήπιες αλλεργικές εκδηλώσεις και τους βοηθά ώστε να αποκτήσουν βαθμιαία αντίσταση (ανοσοποίηση).
  • Έχει ευεργετική δράση στον προστάτη και βελτιώνει την θεραπευτική αγωγή στην προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη).
  • Είναι πλούσια σε κιστίνη, ένα αμινοξύ που επηρεάζει θετικά την τριχοφυία και το χρώμα των μαλλιών.
  • Μετριάζει και περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης (κλιμακτήριος περίοδος).
  • Δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη σεξουαλική κατάσταση.
  • Η γύρη περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά το μεταβολισμό του νερού, ελέγχουν την όρεξη, την απόθεση λίπους στον οργανισμό, τη λειτουργία των ωοθηκών και του θυρεοειδούς αδένα, και γενικά προάγει την καλή φυσική κατάσταση του σώματος.


Παρενέργειες

Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή από άτομα που έχουν ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων σε συγκεκριμένα φυτά από τα οποία μπορεί να μαζέψουν γύρη οι μέλισσες.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια