5 αναπάντεχες αιτίες της οσφυαλγίας και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν οσφυαλγία σε κάποια περίοδο της ζωής τους. 

Τις περισσότερες φορές, τα συμπτώματα του πόνου στη μέση δεν οφείλονται σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας όπως σε αρθρίτιδα ή σε κάταγμα. Για την ακρίβεια, ο ένοχος μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως το στρώμα σας ή η τσάντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Αν, βέβαια, νιώθετε πόνο μετά από έναν τραυματισμό ή αν ο πόνος είναι σοβαρός ή αν διαρκεί περισσότερο από λίγες μέρες, χρειάζεται να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

5 συνήθειες που μπορεί να συνεισφέρουν στα συμπτώματα της οσφυαλγίας σας

Καμπουριαστοί ώμοι

Η κακή στάση του σώματος μπορεί επίσης να προκαλέσει οσφυαλγία. Τα αυτιά σας πρέπει να βρίσκονται πάνω από τους ώμους σας, οι ώμοι πάνω από τους γλουτούς σας και οι γλουτοί πάνω από τους αστραγάλους.

Όταν στρέφετε το κεφάλι σας μπροστά ή καμπουριάζετε, όσο βρίσκεστε μπροστά στον υπολογιστή ή όταν χαζεύετε στο τηλέφωνό σας, ενισχύετε τους μυϊκούς σπασμούς και βάζετε πίεση στα νεύρα σας. Κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να διατηρήσετε την καλή στάση του σώματός σας κατά τη διάρκεια της μέρας, για να ανακουφιστείτε ή να βοηθήσετε στην πρόληψη κατά της οσφυαλγίας.

Η καρέκλα του γραφείου σας

Ο πόνος στη μέση μπορεί να επιδεινώνεται κάθε φορά που μένετε σταθεροί σε μια θέση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε αυτό είναι σε καθιστή θέση, σε καρέκλα γραφείου ή στη θέση του οδηγού ή ακόμα και σε όρθια, ακίνητη θέση. Ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί ακόμα κι αν κάθεστε για μια ταινία στο σινεμά ή αν κοιμάστε για κάποιες ώρες.

Η κινητικότητα είναι βασικό στοιχείο στη διατήρηση της δυνατής πλάτης και μέσης και της ισορροπημένης στάσης του σώματος. Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο ή και να αποφύγετε την έναρξή του, σηκωθείτε από τον υπολογιστή τουλάχιστον ανά 45 λεπτά με μια ώρα και κάντε μια μικρή βόλτα.

Ένα παλιό στρώμα

Ένα στρώμα χρειάζεται να σας παρέχει ενιαία στήριξη, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει αέρας ανάμεσα στο σώμα και στο στρώμα στο οποίο ξαπλώνετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τα λίγο σκληρά στρώματα, ίσως με ένα μαλακό μαξιλάρι που θα αγκαλιάζει το κεφάλι. Επίσης, αν βυθίζεστε πολύ, ήρθε η ώρα να πάρετε νέο στρώμα. Πλέον υπάρχουν στρώματα μνήμης, που παίρνουν το σχήμα του σώματός σας, μένοντας πιστά στις καμπύλες σας και βοηθώντας σε θέματα οσφυαλγίας.

Ένα λάθος σουτιέν


Αν έχετε μεγάλο στήθος, κουβαλάτε μεγαλύτερο βάρος στο μπροστινό μέρος του σώματός σας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής σας στήλης και να οδηγήσει σε πόνο στη μέση. Επιλέξτε, λοιπόν, ένα σουτιέν που θα στηρίζει σωστά το στήθος σας και θα κρατά το βάρος του πιο κοντά στο σώμα σας, βοηθώντας σας να διατηρήσετε τη σωστή στάση του σώματός σας.

Τσάντες ώμου

Κάθε φορά που προσπαθείτε να ισορροπήσετε με το βάρος μιας τσάντας ώμου, αλλάζετε την καμπύλη της σπονδυλικής σας και στήλης και προκαλείτε πόνο στη μέση. Μια τσάντα στους ώμους σας βάζει πίεση επίσης στο λαιμό σας.

Πριν επιλέξετε μια όμορφη (ειδικά γυναικεία) τσάντα ώμου, που θα είναι μεγάλη και θα θεωρήσετε ότι θα είναι και βολική, αναρωτηθείτε αν πραγματικά αξίζει τον κόπο. Κι αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τέτοιες τσάντες, τουλάχιστον αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μπορείτε, αφήστε τα στο σπίτι, ώστε να μην επιδεινώσετε τα συμπτώματα της οσφυαλγίας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια