BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Αρθρίτιδα – Αυτοί Είναι Οι 9 Καλύτεροι Τρόποι Θεραπείας

Η αρθρίτιδα, είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί άνθρωποι. Είναι μια χρόνια φλεγμονή των αρθρώσεων, που μπορεί να εμφανιστεί στα γόνατα, στους γοφούς, στα χέρια, στον ώμο ή σε άλλες αρθρώσεις.

Εκτός από τον πόνο που νιώθετε, υπάρχουν και ορισμένα συμπτώματα όπως το οίδημα και η ερυθρότητα γύρω από την άρθρωση, οι περιορισμένες κινήσεις στα σημεία όπου έχει εμφανιστεί η αρθρίτιδα και η δυσκαμψία. Υπάρχουν περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι αρθρίτιδας. Η αρθρίτιδα μπορεί να είναι από ήπια έως και σοβαρή.
Ένας γιατρός μπορεί να σας συνταγογραφήσει φάρμακα ή μπορείτε απλά να πάρετε αναλγητικά για ανακούφιση από τον πόνο. Υπάρχουν όμως αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι βλέπουν μια σχετική βελτίωση, χρησιμοποιώντας απλές φυσικές θεραπείες.

Εδώ είναι οι 9 καλύτεροι τρόποι φυσικής θεραπείας για να αντιμετωπίσετε την αρθρίτιδα.
1. Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο μπορεί να αντιμετωπίσει την αρθρίτιδα
Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο. Οπότε, μπορεί να ανακουφίσει από τον πόνο της αρθρίτιδας. Επιπλέον, βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών που έχουν συσσωρευτεί στις αρθρώσεις και στους συνδετικούς ιστούς.

Πάρτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
  1. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο και μέλι μέσα σε αυτό.
  2. Μπορείτε να πίνετε αυτό το ρόφημα καθημερινά το πρωί, καθώς βοηθά στην αλκαλοποίηση του σώματος.
2. ΤζίντζερΈνα άλλο καλό φυσικό συστατικό για να θεραπεύσετε την αρθρίτιδα είναι το τζίντζερ, το οποίο έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Ανακατέψτε 6 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ, 6 κουταλάκια του γλυκού σκόνη από σπόρους κριθαριού και 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη μαύρης πιπεριάς. Πιείτε μισό κουταλάκι του γλυκού από αυτό το μείγμα, ανακατεμένο μαζί με νερό, τρεις φορές την ημέρα.
  • Το έλαιο τζίντζερ, όταν εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή και σε τακτική βάση, μπορεί να μειώσει τον πόνο, τη φλεγμονή και τη δυσκαμψία.
Η τακτική κατανάλωση τζίντζερ, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.
3. ΜασάζΤο μασάζ με λάδι μουστάρδας είναι εξαιρετική επιλογή για να απαλλαγείτε από τον πόνο και τη φλεγμονή. Το λάδι αυτό λειτουργεί ως φυσική αλοιφή και διεγείρει τη ροή του αίματος, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά η αρθρίτιδα.
  • Ζεστάνετε ελαφρώς λίγο λάδι μουστάρδας. Εάν υπάρχει οίδημα, μπορείτε να ανακατέψετε μια ίση ποσότητα χυμό από κρεμμύδι. Τρίψτε απαλά επάνω από την περιοχή όπου έχετε το πρόβλημα.
  • Στη συνέχεια, τυλίξτε την περιοχή με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε από πάνω ζεστές πετσέτες. Επαναλάβετε αυτήν την θεραπεία καθημερινά πριν πάτε για ύπνο για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα από έλαιο ευκαλύπτου (για τη φλεγμονή). Για αυτή τη θεραπεία, δεν χρειάζεται να βάλετε ζεστές κομπρέσες.
4. Κουρκουμάς
Να τρώτε κουρκουμά για την αρθρίτιδα
Η τακτική κατανάλωση κουρκουμά μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή. Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Κάνει ιδιαίτερα καλό όταν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα.
  • Μπορείτε να πάρετε 500 mg έως 1.000 mg σκόνη κουρκουμά τρεις φορές την ημέρα.
  • Μπορείτε επίσης να πιείτε φρέσκο χυμό κουρκουμά ή ένα ποτήρι ζεστό γάλα ανακατεμένο με ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά καθημερινά, πριν πάτε για ύπνο.
  • 5. Άλατα EpsomΤα άλατα Epsom (θειικό μαγνήσιο) είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων του pH στο σώμα. Είναι σημαντικό να εξισορροπηθούν τα επίπεδα του pH, επειδή ορισμένες φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η αρθρίτιδα προκαλούνται από τα υψηλά επίπεδα οξύτητας στο σώμα.
  • Ανακατέψτε άλατα Epsom και φρέσκο χυμό λεμονιού σε ίσες ποσότητες, σε μισό φλιτζάνι με ζεστό νερό. Μπορείτε να παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού από αυτό το μείγμα δύο φορές την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δύο φλιτζάνια άλατα Epsom μέσα στη μπανιέρα με ζεστό και να κάνετε μπάνιο. Θα τα απορροφήσει το σώμα σας, με αποτέλεσμα να μειώσετε τον πόνο και τη φλεγμονή που προκαλεί η αρθρίτιδα.
6. ΚανέλαΗ κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του πόνου από την αρθρίτιδα, λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών της ιδιοτήτων.
  • Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας και μια κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Να το πίνετε κάθε πρωί με άδειο στομάχι. Κάντε το αυτό καθημερινά για αρκετές ημέρες.
  • Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μείγμα από κανέλα και μέλι και να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή του προβλήματος.
7. Ιχθυέλαιο
Ιχθυέλαιο για την αρθρίτιδα
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που έχει το ιχθυέλαιο, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση στο σώμα και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου από την αρθρίτιδα.
  • Μπορείτε απλά να παίρνετε καθημερινά ένα έως δύο κουταλάκια του γλυκού ιχθυελαίου.
  • Η λήψη συμπληρωμάτων ιχθυελαίου το πρωί με άδειο στομάχι, μειώνει τα προβλήματα που εμφανίζονται στο στομάχι.
  • Μαζί με τα συμπληρώματα, θα πρέπει επίσης να τρώτε ψάρια αλλά και άλλες τροφές όπως λιναρόσπορους, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
8. ΑλφάλφαΤο αλφάλφα είναι ένα βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα, επειδή είναι πλούσιο σε μέταλλα και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων του pH.
  • Μπορείτε να φτιάξετε ένα φλιτζάνι με τσάι χρησιμοποιώντας σπόρους αλφάλφα. Απλά προσθέστε μισό ή ένα κουταλάκι του γλυκού από τους σπόρους μέσα σε ένα φλιτζάνι με καυτό νερό.
  • Σκεπάστε το φλιτζάνι και αφήστε το για 20 έως 30 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίξτε το. Μπορείτε να πίνετε αυτό το ρόφημα δύο φορές την ημέρα για δύο έως τρεις εβδομάδες, για να μειώσετε τη φλεγμονή.
9. ΚεράσιαΤα κεράσια είναι μια πολύ καλή πηγή μαγνησίου και καλίου, τα οποία βοηθούν αρκετά όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αρθρίτιδα. Το μαγνήσιο είναι ένα φυσικό παυσίπονο, ενώ το κάλιο βοηθά στη μείωση της φλεγμονής.
  • Να τρώτε οκτώ έως 10 κεράσια την ημέρα. Μπορείτε να καταναλώνετε φρέσκα κεράσια που είναι και πιο υγιεινά.
  • Μπορείτε επίσης να πιείτε σιρόπι κεράσι. Βράζετε μερικά κεράσια σε νερό για λίγα λεπτά μέχρι να δέσουν καλά και να σχηματιστεί το γλυκό σιρόπι. Μπορείτε να το πίνετε καθημερινά για μερικούς μήνες.
Όσοι αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την αρθρίτιδα, αυτές οι φυσικές θεραπείες ή έστω κάποιες από αυτές, θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο. Είναι σημαντικό για όσους έχουν αρθρίτιδα, να κάνουν άσκηση και κάποια σωματική δραστηριότητα, για να έχουν και καλύτερη υγεία. Πριν αποφασίσετε να κάνετε κάποια άσκηση ή να πάρετε συμπληρώματα διατροφής, θα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget