Για πάρα πολλούς αιώνες οι αρχαίοι πολιτισμοί της Ελλάδας, της Κίνας και της Ινδίας, χρησιμοποιούσαν το αμυγδαλέλαιο για να δώσουν λάμψη και θρέψη στα μαλλιά τους, να αντιμετωπίσουν τις δερματικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος και της ψωρίασης και για να διατηρήσουν την συνολική υγεία του οργανισμού.Το μονοακόρεστο φυτικό έλαιο με το μέσο ιξώδες, το ήπιο άρωμα, την απαλή υφή και τη μοναδική γεύση, αποτελεί παράγωγου του αμυγδάλου. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στις περιοχές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και παρά την υψηλή δημοτικότητα του, φτάνει στην Ευρώπη και την Αμερική μόλις, τον 19ο αιώνα.