Συνταγή μοναδικής νοστιμιάς - Μπαρμπούνια με σάλτσα από δενδρολίβανο ... - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Breaking



Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Συνταγή μοναδικής νοστιμιάς - Μπαρμπούνια με σάλτσα από δενδρολίβανο ...

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κιλό μπαρμπούνια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
  • 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 240 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζετε, πλένετε τα μπαρμπούνια και τα αλατοπιπερώνετε και τα μαρινάρετε στο χυμό του λεμονιού για 30΄.
  2. Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε 4-5 κουτ. σούπας από τo λάδι που ήταν στο τηγάνι με τα μπαρμπούνια και προσθέτετε το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
  4. Δένετε το αρωματικό λάδι που προέκυψε από το τηγάνισμα από τα μπαρμπούνια και τα μυρωδικά με το αλεύρι ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει.
  5. Σβήνετε με το ξύδι και λίγο νερό έως ότου γίνει ένας χυλός περιχύνετε τη χυλωμένη σάλτσα πάνω από τα μπαρμπούνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad