Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό μπαρμπούνια 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι 4-5 κ...
Υλικά για 4 άτομα
- Καθαρίζετε, πλένετε τα μπαρμπούνια και τα αλατοπιπερώνετε και τα μαρινάρετε στο χυμό του λεμονιού για 30΄.
- Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε 4-5 κουτ. σούπας από τo λάδι που ήταν στο τηγάνι με τα μπαρμπούνια και προσθέτετε το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
- Δένετε το αρωματικό λάδι που προέκυψε από το τηγάνισμα από τα μπαρμπούνια και τα μυρωδικά με το αλεύρι ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει.
- Σβήνετε με το ξύδι και λίγο νερό έως ότου γίνει ένας χυλός περιχύνετε τη χυλωμένη σάλτσα πάνω από τα μπαρμπούνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια