BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων


Η πρασόπιτα είναι μια ιδιαίτερη συνταγή με χαρακτηριστική και πλούσια γεύση που διαθέτει φανατικούς φίλους.


Οι πίτες γενικά, πάντοτε υπήρξαν βασικό κομμάτι της διατροφής των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Η γέμισή τους διέφερε ανάλογα με την εποχή και με τα διαθέσιμα εποχιακά λαχανικά. Η πρασόπιτα ειδικά, είναι μία πολύ καλή επιλογή για πρόγευμα.


Οι έρευνες, αποδεικνύουν ότι τα μπαχαρικά προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Τα συστατικά τους φαίνεται ότι μας παρέχουν προστασία από το διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το εγκεφαλικό, αλλά και πολλές μορφές καρκίνου.


Το πεπτικό έλκος αποτελεί μια νόσο που χαρακτηρίζεται από την παρουσία διαβρώσεων στο βλεννογόνο του στομάχου και εκδηλώνεται με την εμφάνιση κοιλιακού άλγους, συχνά μετά την πρόσληψη τροφής.

Η τσουκνίδα είναι ένα πολυετές ανθοφόρο φυτό με ιστορία χιλιάδων ετών. Οι πιο πολλοί το αναγνωρίζουμε, από το ελαφρύ τσίμπημα που αισθανόμαστε όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα το οποίο συχνά συνοδεύεται από επώδυνη φαγούρα.

Προκειμένου λοιπόν, να προστατευτούμε από τις συνέπειες του τσιμπήματος, αποφεύγουμε όχι μόνο την επαφή (και καλά κάνουμε όσο τα φύλλα είναι φρέσκα), αλλά και τη χρήση του. Ωστόσο, λόγω άγνοιας στερούμε από τον οργανισμό τα πολύτιμα οφέλη που μπορεί να προσφέρει αυτό το ξεχωριστό βότανο.


Η καούρα είναι το έντονο αίσθημα καυσού ψηλά στο στομάχι κοντά στο στήθος. Πολλές φορές το αντιλαμβανόμαστε και σαν έντονο πόνο σε αυτήν την περιοχή.


Μπορεί επίσης να νιώθουμε ξινή ή πικρή γεύση στο στόμα, κυρίως λόγω των γαστρικών υγρών. Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας μπορεί να έχουμε νιώσει αυτό το αίσθημα ιδίως όταν έχουμε καταναλώσει πολύ μεγάλα γεύματα, μετά την κατανάλωση αλκοόλ ή σε διάφορες άλλες περιπτώσεις.


Η αρτηριακή πίεση είναι η δύναμη που ασκείται εντός των αρτηριών όταν η καρδιά συσπάται και όταν βρίσκεται σε ηρεμία.


Τόσο οι μεγάλες όσο και οι μικρές αρτηρίες του σώματος μας υπόκεινται σταδιακή φθορά με την πάροδο του χρόνου. Η φθορά αυτή επιταχύνεται σε σημαντικό βαθμό εφόσον τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης είναι υψηλότερα του φυσιολογικού.


Αν το κοτόπουλο φιλέτο σας είναι «στεγνό» και η γεύση της γαλοπούλας δεν σας ενθουσιάζει, να μια συνταγή που θα σας δώσει πλούσια γεύση με ελάχιστα λιπαρά και λίγες θερμίδες.


Υλικά για 4 άτομα 

  • 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
  • 2 κρεμμύδια ξερά, περασμένα στον τρίφτη
  • 2 ντομάτες μέτριες, περασμένες στον τρίφτη
  • 8 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • 4 κουταλιές της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο

 


Η προστατίτιδα είναι μια επώδυνη κατάσταση που περιλαμβάνει φλεγμονή του προστάτη και μερικές φορές των περιοχών γύρω από τον προστάτη. 

 Υπάρχουν γενικά τέσσερις τύποι προστατίτιδας:

Από συμπτώματα προστατίτιδας υπολογίζεται ότι υποφέρουν σχεδόν οι μισοί άνδρες σε κάποιο στάδιο της ζωής τους. Αποτελεί τη συνηθέστερη ουρολογική διάγνωση σε άνδρες νεότερους των 50 ετών και η τρίτη πιο συχνά εντοπιζόμενη σε άνδρες άνω των 50 ετών. Η προστατίτιδα κατηγοριοποιείται σε:

 


Λεμόνι, το μυρωδάτο εσπεριδοειδές που ενισχύει τη γεύση όπου και αν το προσθέσουμε…είτε είναι ένα απλό σπανακόρυζο μέχρι μια ζουμερή μπριζόλα.

Ο ρόλος του λεμονιού όμως δεν περιορίζεται μόνο στο γευστικό αποτέλεσμα, αλλά και στο κέρδος που αποκομίζει ο οργανισμός μας από τα θρεπτικά του συστατικά. Ποιά είναι όμως αυτά;


Το τσουρέκι πρωταγωνιστεί στο πασχαλινό τραπέζι. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Σε διάφορα σχήματα, με γέμιση ή χωρίς, στολισμένα με αμύγδαλο, με σουσάμι, με μαυροκούκι, ή με το κόκκινο αυγό τους και αρωματισμένα με μαχλέπι, μαστίχα, κακουλέ, Πολλές παραλλαγές και πολλές εκδοχές.


Το σκόρδο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο σήμερα και είναι βασικό συστατικό στις περισσότερες κουζίνες παγκοσμίως. Παρά την ιδιαίτερη γεύση του, είναι απίστευτα αποτελεσματικό στην θεραπεία διάφορων παθήσεων, ειδικά όταν καταναλώνεται ωμό.


 
Γιατί πάντα οι γιαγιάδες μας έλεγαν “Φάε να καρδαμώσεις;”

Ποιες οι μαγικές ιδιότητες του κάρδαμου και πόσο καλό κάνει την υγεία; Το φρέσκο ντόπιο χόρτο, που βρίσκουμε ενίοτε σε κάποιους πάγκους των λαϊκών αγορών, ονομάζεται «κάρδαμο» και δεν έχει σχέση με το ξερό μπαχαρικό... της Ανατολής, το οποίο θα βρούμε σε μερικές ελληνικές συνταγές να αποκαλείται «καρδάμωμο» ή «κακουλές» – από την τουρκική ονομασία του μυρωδικού.


Εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά και της πίεσης, καθώς και στο αίσθημα κορεσμού αυτά τα πράσινα, εξωτικά φρούτα αποτελούν ιδανική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget