Αν το κοτόπουλο φιλέτο σας είναι «στεγνό» και η γεύση της γαλοπούλας δεν σας ενθουσιάζει, να μια συνταγή που θα σας δώσει πλούσια γεύση με ελάχιστα λιπαρά και λίγες θερμίδες.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
- 2 κρεμμύδια ξερά, περασμένα στον τρίφτη
- 2 ντομάτες μέτριες, περασμένες στον τρίφτη
- 8 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 100ml ελαιόλαδο
- 2-3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- 4 κουταλιές της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά. Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια (180-210γρ.).
- Ζεσταίνουμε καλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 6-7 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα και αρκετό χυμό λεμονιού. Καλή απόλαυση!
Δημοσίευση σχολίου