BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων

Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια σκελετική νόσος, η οποία χαρακτηρίζεται από αυξημένο ρυθμό απώλειας οστικής μάζας και σταδιακή μείωση της οστικής πυκνότητας, γεγονός που καθιστά τα οστά πιο εύθραυστα και αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης καταγμάτων.

Σε γενικές γραμμές, οι ηλικιωμένοι, οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό και οι ασθενείς που λαμβάνουν μακροχρόνια αγωγή κορτιζόνης, αποτελούν ομάδες «υψηλού κινδύνου» για την εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Τα λιπίδια που κυκλοφορούν στο αίμα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους. Συγκεκριμένα, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας που συμβαίνει κυρίως ως αποτέλεσμα γενετικών προδιαγραφών ή ανθυγιεινού τρόπου ζωής.

Προτείνουμε δύο καταπληκτικά βότανα για την αντιμετώπιση των λιπωμάτων, της ακμής και πολλών άλλων σοβαρών δερματικών παθήσεων. Τα βότανα είναι και τα δύο Αγιουρβεδικά Ινδικά. Το ένα είναι το MANJISHTHA (Λατ. ονομ. Rubia Cordifolia) και το άλλο ονομάζεται TRIPHALA (συνδυασμός βοτάνων αποτελούμενο από 

Φτιάξτε το δικό σας ρυζάλευρο σας σε ένα μπλέντερ. Δεν θα είναι ομαλό, όπως το αλεύρι, θα είναι λίγο σαν την άμμο, το οποίο είναι καλό και για απολεπιστική μάσκα προσώπου.

Αφού αλέσετε το ρύζι, αναμίξτε ίσα μέρη ρυζάλευρο και μέλι που θα θερμαίνεται και ανακατέψτε και τα δύο υλικά μέχρι να ενωθούν καλά . Αν το μεείγμα βγει πολύ παχύ απλά προσθέστε μια μικρή ποσότητα πράσινου τσαγιού (μεγάλη αντιοξειδωτική δράση) ή γάλα ή νερό βρύσης για να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αποφυγή ή ο περιορισμός της κατανάλωσης αβγού αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα που ακολουθούν άτομα με υπερχοληστερολαιμία.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως είναι καιρός ο εν λόγω «μύθος» να καταρριφθεί, καθώς τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα των τελευταίων ετών δε φαίνεται να τον υποστηρίζουν.

Η πλάτη είναι η περιοχή ανάμεσα στη βάση του λαιμού και στο κάτω μέρος του θώρακα. Αποτελείται από 12 οστά, τα οποία οι γιατροί ονομάζουν θωρακική μοίρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι περιγράφουν τον πόνο στην πλάτη ως μια αίσθηση πίεση και καύσου σε ένα σημείο.

Η μάσκα που ακολουθεί, είναι ιδιαίτερα μαλακτική και προστατεύει τα χέρια από την ξηρότητα και τα σκασίματα, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα κάνοντας ήπια απολέπιση, χαρίζοντας στο δέρμα ομοιόμορφο χρώμα και απαλότητα.

Υλικά 

  • 1 σαλάτα πράσινη ή μαρούλι
  • Λίγα φύλλα ρόκα κομμένα σε κομμάτια
  • 5-6 καρύδια χονδροσπασμένα
  • 4 – 5 χουρμάδες κομμένους σε ροδέλες
  • ½ αβοκάντο κομμένο σε κύβους 
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • Για το dressing
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι 

Αναλυτικά όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται

Η ζάχαρη είναι ένας υδατάνθρακας με συγκεκριμένες σωματικές, μεταβολικές και ορμονικές επιδράσεις στον άνθρωπο.

Η ζάχαρη μαζί με άλλους επεξεργασμένους υδατάνθρακες αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια επιστημονική «διαμάχη» αναφορικά με τις επιδράσεις των λιπαρών των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγεία, καθώς ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι πιθανόν να είναι περισσότερο ωφέλιμα, παρά επιβαρυντικά. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των μελετών παραμένουν αντικρουόμενα και οι ειδικοί διχασμένοι.

Υλικά για 2 άτομα

  1. 200γρ πένες
  2. 150γρ φιλέτο μοσχάρι
  3. 1 ποτήρι πολτό ντομάτας
  4. 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  5. 150 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
  6. 5-6 φυλλαράκια δυόσμου
  7. 1 σκελίδα σκόρδου
  8. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  9. ½ φλιτζάνι τυρί ρεγγάτο χαμηλών λιπαρών τριμμένο


Το συκώτι είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος και είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση του οργανισμού. Ουσιαστικά, ο κύριος ρόλος, είναι να συγκρατεί τα θρεπτικά στοιχεία των τροφίμων και ροφημάτων που καταναλώνουμε και να μετατρέπει τις τοξίνες και τις περιττές ουσίες, σε μορφή που να μπορεί ο οργανισμός να τις αποβάλλει μέσω των ούρων, του ιδρώτα και των κοπράνων. Βέβαια είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η υπερκατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων, επιβαρύνει την λειτουργία του ήπατος. Αυτό οδηγεί στη συσσώρευση τοξινών και στην εμφάνιση μιας παθολογικής κατάστασης, γνωστή και ως λιπώδης νόσος του ήπατος.

Για πάρα πολλούς αιώνες οι αρχαίοι πολιτισμοί της Ελλάδας, της Κίνας και της Ινδίας, χρησιμοποιούσαν το αμυγδαλέλαιο για να δώσουν λάμψη και θρέψη στα μαλλιά τους, να αντιμετωπίσουν τις δερματικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του εκζέματος και της ψωρίασης και για να διατηρήσουν την συνολική υγεία του οργανισμού.Το μονοακόρεστο φυτικό έλαιο με το μέσο ιξώδες, το ήπιο άρωμα, την απαλή υφή και τη μοναδική γεύση, αποτελεί παράγωγου του αμυγδάλου. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στις περιοχές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και παρά την υψηλή δημοτικότητα του, φτάνει στην Ευρώπη και την Αμερική μόλις, τον 19ο αιώνα.

Νέα συστηματική ανασκόπηση, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Critical Reviews in Food Science and Nutrition, δείχνει πως η υψηλή

πρόσληψη ανθοκυανινών, που περιέχονται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget