BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων

 


-Σύμμαχος στις ιώσεις του χειμώνα: Το μπρόκολο έχει αντιοξειδωτική δράση. Εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη C, E,A, ασβέστιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο βοηθά τον οργανισμό να υψώσει «τείχος» στις ασθένειες του χειμώνα.

-Βοηθά δραστικά στο πεπτικό σύστημα:To μπρόκολο βοηθά στην προστασία της υγείας του βλεννογόνου του στομάχου. Καταπολεμά του ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που είναι «ένοχο» για την πρόκληση γαστρίτιδας και πεπτικού έλκους.


Τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ουσίες θα βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων.


Αυτές τις ιδιότητες κατέχει το πράσινο τσάι, το οποίο είναι επίσης πλούσιο σε πολυφαινόλες.

Αυτό το ρόφημα μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να επιβραδύνει την καταστροφή του χόνδρου. 


Υλικά


  • 5 μέτριες πατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 λουκάνικα γαλοπούλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (ανάμικτα gouda, ρεγγάτο και γραβιέρα)
  • Αλάτι, πιπέρι


Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως το κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά συνδέονται με βελτίωση της διάθεσης και της ψυχικής υγείας.



Ωστόσο, τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nutritional Neuroscience, δείχνουν πως η επίδραση μεμονωμένων τροφίμων στην ψυχική υγεία εξαρτάται από την ηλικία του ατόμου.

Για τους σκοπούς της μελέτης, χρησιμοποιήθηκε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο σχετικά με την επίδραση που έχει η κατανάλωση διαφορετικών τροφίμων στη διάθεση, το οποίο συμπλήρωσαν ενήλικες ηλικίας 18-29 ετών και άνω των 30 ετών. Στη συνέχεια, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα δεδομένα του ερωτηματολογίου για να διερευνήσουν πιθανές συσχετίσεις μεταξύ των συνηθειών διατροφής και άσκησης με την ψυχική υγεία.



Αντικαταστήστε στο διαιτολόγιό σας τα τρόφιμα που προάγουν τη φλεγμονή με άλλα που την καταπολεμούν και δείτε αυξημένα οφέλη στην υγεία σας άμεσα.

Δείτε ποια είναι και εντάξτε τα σήμερα στη διατροφή σας

Η πλήρης αλλαγή της διατροφής από τη μία μέρα στην άλλη είναι δύσκολη, επομένως οι ειδικοί συμβουλεύουν να κάνετε μικρότερες αλλαγές με την πάροδο του χρόνου. Δοκιμάστε μια σειρά απλών επιλογών για να αντικαταστήσετε τα τρόφιμα που συνήθως καταναλώνετε και ενισχύσετε την υγεία σας μακροπρόθεσμα.


Εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης, αλλά και της πίεσης, καθώς και στο αίσθημα κορεσμού αυτά τα πράσινα, εξωτικά φρούτα αποτελούν ιδανική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή


Πως το συκώτι επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση


Το συκώτι, το ογκωδέστερο αλλά και σπουδαιότατο αυτό όργανο, παραλαμβάνει τις θεραπευτικές ουσίες πού φέρνει το αίμα από το έντερο, τις επεξεργάζεται, τις διαχωρίζει, τις μετασχηματίζει και τότε, καταλλήλους πλέον, τις μεταφέρει το αίμα στα διάφορα όργανα του σώματος.

Η περκά στο φούρνο είναι μια δημοφιλής και εύκολη συνταγή που μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Είναι πλούσια σε θρεπτικές τιμές και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις διατροφικές ανάγκες σας. Ακολουθούν μερικές σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές για να παρασκευάσετε την τέλεια περκά στο φούρνο.

Ο συνδυασμός δύο πεντανόστιμων φρούτων μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός κατά του εμφράγματος και γενικά έναντι των καρδιαγγειακών νοσημ
άτων.


 Η μεσογειακή διατροφή που είναι πλούσια σε τροφές όπως τα θαλασσινά, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, μειώνει τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «BMC Medicine». Οπως προκύπτει από την έρευνα, τα άτομα που τηρούσαν τη μεσογειακή διατροφή είχαν έως και 23% χαμηλότερο κίνδυνο για άνοια σε σχέση με όσους κατανάλωναν λιγότερο συχνά μεσογειακές τροφές.


Ποια είναι τα οφέλη της υγείας από τη ρίγανη


Μεσογειακό, ως επί το πλείστον, βότανο η ρίγανη, ανήκει στο γένος ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τόσο για μαγειρικούς, όσο και για ιατρικούς σκοπούς.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση της ρίγανης για ιατρικές παροχές, το συγκεκριμένο βότανο συμβάλλει στην αναστολή της ανάπτυξης μυκήτων και δρα στο σώμα ως αντιοξειδωτικό. Επιπλέον προσφέρει γεύση σε κάθε γεύμα.


Μερικά χρόνια πριν, μάλλον θα φαινόταν περίεργο να καταναλώσουμε ορισμένα στελέχη βακτηρίων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ή να προφυλαχθούμε από κάποιες ασθένειες.

Σήμερα ωστόσο, τα «φιλικά» βακτήρια είναι γνωστά σε όλους, ενώ η βιβλιογραφία δείχνει πως τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτά είναι πιθανότατα πολλά.


Για το βήχα

Aν υποφέρετε από κρίσεις ξερού ή παραγωγικού βήχα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό γιατροσόφι με φρέσκα κρεμμυδάκια. 


Bάλτε στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ 5 χοντρά φρέσκα κρεμμυδάκια, σουρώστε τα και πιείτε μικρές γουλιές από το χυμό πολλές φορές μέσα στη μέρα. 


Οι άνθρωποι με σοβαρή ακμή και ξηρό δέρμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μέλι ως καθαριστικό. Ρίξτε ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το μέλι όπως και το σαπούνι για να πλύνετε το πρόσωπο σας.


Κάντε μασάζ στο δέρμα σας για επιπλέον λεπτά ή αφήστε το για λίγο, στη συνέχεια ξεπλύνετε και ενυδατώστε. Το μέλι δεν έχει παρενέργειες και θεραπεύει το δέρμα πιο γρήγορα.


Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ένα πρωινό που περιέχει προϊόντα με ίνες δημητριακών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στις αρθρώσεις.


Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Mailman στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, αυτό το πρωινό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας ευκρινή και ενδεχομένως να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής σας. Οι συγγραφείς της μελέτης αξιολόγησαν εάν η συμπερίληψη διαιτητικών ινών στη διατροφή συσχετίστηκε με μείωση της φλεγμονής στους ηλικιωμένους και με καρδιαγγειακή νόσο (CVD).


Σίγουρα γνωρίζετε ότι τα λαχανικά διαθέτουν υψηλή διατροφική αξία και μπορούν να προσφέρουν πλήθος απαραίτητων συστατικών σε μικρούς και μεγάλους.


Άλλωστε, η υψηλή κατανάλωση λαχανικών έχει συσχετισθεί εδώ και πολλά χρόνια με τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων, ενώ συνεχώς προκύπτουν νέα δεδομένα για τις ευεργετικές δράσεις που ασκούν στον οργανισμό.


Η μεμβράνη του κρεμμυδιού περιέχει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών, των αμινοξέων, των πρωτεϊνών και των βιταμινών.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχουν βρεθεί ότι έχουν διάφορες φαρμακευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget