BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ογκρατέν πατάτες με λουκάνικα γαλοπούλας


Υλικά


  • 5 μέτριες πατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 λουκάνικα γαλοπούλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (ανάμικτα gouda, ρεγγάτο και γραβιέρα)
  • Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες με το φλούδι και τις τοποθετούμε στο δισκάκι του φούρνου μικροκυμάτων αφού τις τρυπήσουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία. 
  2. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά στη μέγιστη ισχύ. 
  3. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. 
  4. Τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε ροδέλες. 
  5. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, μαζί με το χτυπημένο αυγό και το κορν φλάουερ. 
  6. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι. 
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το 1 ½ φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε. 
  8. Καθαρίζουμε τις πατάτες από το φλούδι (θα είναι λίγο σκληρές και θα χρειάζονται λίγο ακόμη ψήσιμο). Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα λαδωμένο ταψάκι, έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πυθμένας. 
  9. Αλατίζουμε λίγο τις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το μίγμα της γαλοπούλας έτσι ώστε να καλύψει τις πατάτες. 
  10. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget