BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων


Υλικά


800 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/3 φλ. τσαγιού 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Χυμό από μισό λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας -προσθέστε κι άλλο αν θέλετε)
2 κ. σ. νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα


Υλικά
 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού μικρές γλυκές πιπεριές
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 8 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 700 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • Αλάτι, ππέρι


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr iatrikanea



Πολυάριθμα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι η κουρκουμινη μπορεί να έχει δράση αντιοξειδωτική, αντιισχαιμικη, αντιφλεγμονώδη, κατά της αρθρίτιδας ακόμη και αντικαρκινική, επιβραδύνει την εμφάνιση εκφυλιστικών ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και τη σκλήρυνση κατά πλάκας.


Το συκώτι είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του σώματός σας. Φροντίστε το με φυσικό τρόπο, με αυτές τις 7 υπερτροφές!


Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς θα καθαρίσετε το συκώτι σας; Το συκώτι, μαζί με τη χοληδόχο κύστη, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας σας.

Όμως, δεν εμπλέκεται μόνο στις πεπτικές λειτουργίες. Λαμβάνει μέρος και σε κρίσιμες επεξεργασίες όπως στην έκκριση ορμονών και την αποθήκευση κάποιων θρεπτικών ουσιών.


Το ουρικό οξύ είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις ημέρες μας που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Ουσιαστικά, αν και έχουμε όλοι ουρικό οξύ στον οργανισμό μας, τα υψηλά του επίπεδα του στο αίμα σχετίζονται με την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας και λίθων στα νεφρά.

Πέρα από την συμβουλή του ειδικού μας και την ανάλογη καθοδήγηση που θα μας δώσει για την μείωση των επιπέδων του συγκεκριμένου οξέως υπάρχουν και μερικές τροφές που βοηθούν ιδιαίτερα στο να μειωθεί το ουρικό οξύ στον οργανισμό μας.


ΠΡΟΣΘΈΣΤΕ ΚΌΚΚΙΝΟ ΚΡΕΜΜΎΔΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΉ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΘΑ ΣΥΜΒΕΊ ΣΤΟ ΣΏΜΑ ΣΑΣ!

1. αλλεργίες

Quercetin είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, και το κόκκινο και το κίτρινο κρεμμύδια είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές του. Σε δοκιμαστικούς σωλήνες, quercetin αποτρέπει τα ανοσοκύτταρα από την απελευθέρωση της ισταμίνης, που οποία είναι χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών, συμπεριλαμβανομένου ενός καταρροή, δακρύρροια, κνίδωση και πρήξιμο.


Είναι δυνατόν να μην γεράσουμε ποτέ; Όχι, λένε οι επιστήμονες, μπορούμε όμως, να καθυστερήσουμε τη γήρανση και να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη υγεία.


Από αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι έψαχναν να βρουν τρόπους και μέσα για να κερδίσουν την αιώνια νιότη και την αθανασία και απ’ ό,τι φαίνεται, μέχρι και σήμερα, οι προσπάθειες για να επιτευχθεί το όνειρο της επιβράδυνσης ή και της αναστροφής της διαδικασίας της γήρανσης δεν έχουν σταματήσει.


Υλικά


  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 πλοκάμι χταπόδι
  • ½ φλιτζάνι ελιές καθαρισμένες σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι


medlabnews.gr iatrikanea

Την υψηλή διατροφική αξία της ελιάς, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με τον Φορέα, η ελιά είναι ο καρπός του δέντρου με τη λατινική ονομασία Olea europaea L. Για να διατεθεί στην κατανάλωση ως επιτραπέζια ελιά, πρέπει πρώτα να υποστεί κατάλληλη επεξεργασία εκπίκρανσης (ξεπίκρισμα) και στη συνέχεια διατηρείται με αλάτισμα ή σε άλμη ή σε ξύδι ή σε ελαιόλαδο.
 
Το διατροφικό προφίλ της ελιάς
 
Αναλόγως την ποικιλία, τις συνθήκες καλλιέργειας, την επεξεργασία της και τις συνθήκες αποθήκευσης, η επιτραπέζια ελιά μπορεί να παρουσιάσει κάποιες διαφορές στο διατροφικό της προφίλ.
Γενικά, τα λιπαρά οξέα στην επιτραπέζια ελιά απαντώνται σε ποσοστό περίπου από 13% έως 40%. Τα κυριότερα λιπαρά οξέα στο έλαιο της ελιάς είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (~73% επί του ολικού λίπους), ενώ τα κορεσμένα λιπαρά είναι σαφώς λιγότερα (~11%–12% επί του ολικού λίπους). Υπάρχει πλήθος επιστημονικών ερευνών οι οποίες καταδεικνύουν τα οφέλη των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων στην υγεία, ειδικά όταν αντικαθιστούν τα κορεσμένα λιπαρά οξέα (π.χ. μείωση «κακής» χοληστερόλης).

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget