BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων

H σχέση του καφέ με την εγκεφαλική και νοητική λειτουργία είναι κάτι το οποίο διερευνάται επί πολλά έτη. Η καφεΐνη είναι άλλωστε μια ουσία με σημαντική ενεργοποιητική δράση, καθώς επιδρά σε συγκεκριμένα εγκεφαλικά σήματα και μονοπάτια.

Υλικά

Ένα ώριμο αχλάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού. ακατέργαστο μέλι
1 κουταλιά της σούπας. κρέμα γάλακτος



Οδηγίες

  1. Ξεφλουδίστε το αχλάδι και αφαιρέστε τον πυρήνα. Κόψτε το και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
  2. Προσθέστε το ακατέργαστο μέλι και την κρέμα γάλακτος μέσα στο ψιλοκομμένο αχλάδι.
  3. Με τα δόντια ενός πιρουνιού, πολτοποιήστε τα υλικά μαζί.
  4. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το μείγμα για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο με μεγάλο στόμιο με ένα στεγανό καπάκι. 
  6. Σφραγίστε το μείγμα, αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε αμέσως. Διαφορετικά, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
  7. Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα μάσκας στο δέρμα του προσώπου με ένα πινέλο ή με καθαρά χέρια. 
  8. Αφήστε στο πρόσωπο για 15 έως 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε το δέρμα σας με δροσερό νερό. 
  9. Στεγνώστε με καθαρή πετσέτα.

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αποτελεί ένα αρκετά συχνό πρόβλημα, που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Κύριο χαρακτηριστικό της, είναι η εμφάνιση καούρας, δηλαδή «καψίματος» στο ύψος του οισοφάγου, και όξινων αναγωγών μετά την κατανάλωση φαγητού. 

Τα καλά νέα είναι ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η υιοθέτηση ορισμένων αλλαγών στις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής, μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Παρακάτω θα δείτε μερικές προτεινόμενες αλλαγές για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης:

H σχέση του καφέ με την εγκεφαλική και νοητική λειτουργία είναι κάτι το οποίο διερευνάται επί πολλά έτη. Η καφεΐνη είναι άλλωστε μια ουσία με σημαντική ενεργοποιητική δράση, καθώς επιδρά σε συγκεκριμένα εγκεφαλικά σήματα και μονοπάτια.

Για την ακρίβεια ανεβάζει τα ποσοστά σημαντικών ουσιών στο κεντρικό νευρικό σύστημα, των λεγόμενων, νευροδιαβιβαστών, που λειτουργούν ως φορείς εγκεφαλικών σημάτων.

Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίοι σχετίζονται με καλύτερη νοητική λειτουργία αλλά και διάθεση. Το γεγονός αυτό πιστοποιείται και από επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Mol Nutr Food Res, η οποία αποτέλεσε μια συστηματική ανασκόπηση παλαιοτέρων μελετών παρατήρησης και διερευνήθηκε η σχέση της κατανάλωσης ροφημάτων όπως ο καφές με τον κίνδυνο εμφάνιση κατάθλιψης.

Η ουρολοίμωξη ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα κόσμου, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Βέβαια, η ουρολοίμωξη αποτελεί έναν γενικό όρο που περιλαμβάνει διάφορες λοιμώξεις και μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος από βακτήρια, ιούς ή μύκητες.
Οι περισσότερες μολύνσεις εμφανίζονται στην ουροδόχο κύστη και στην ουρήθρα και δεν είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν. Δυστυχώς, οι περισσότερες περιλαμβάνουν πόνο και αν δεν αντιμετωπιστούν, το πρόβλημα μπορεί να εξαπλωθεί στους νεφρούς.

Κύριες αιτίες πρόκλησης ουρολοιμώξεων αποτελούν συνήθως η κακή υγιεινή, οι σεξουαλικές πρακτικές, η νευρογενής κύστη, οι κακές συνήθειες ούρησης και ο σακχαρώδης διαβήτης. Αλλά ποια είναι τα κύρια συμπτώματα της ουρολοίμωξης;

Η παχυσαρκία έχει ήδη πολλές φορές στο παρελθόν συνδεθεί με την ανάπτυξη διαβήτη. Σε μικρότερο βαθμό επίδρασης συγκαταλέγονται τα γονίδια και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, που επίσης αυξάνουν τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για τον Διαβήτη περίπου 425 εκατομμύρια άνθρωποι 20 έως 79 ετών ζούσαν με διαβήτη το 2017, ένα νούμερο που αναμένεται δυστυχώς να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια μέχρι το 2045.

Μια νέα δανέζικη έρευνα αποδεικνύει τώρα ότι η παχυσαρκία εξαπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Τα σημαντικά αυτά ευρήματα παρουσιάστηκαν στο φετινό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη, που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φρούτο. Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη γεύση του, συνήθως απορρίπτουν τους μικροσκοπικούς του σπόρους χωρίς να συνειδητοποιούν ή μάλλον να γνωρίζουν τα οφέλη για την υγεία τους.
Αυτοί οι σπόροι είναι φορτωμένοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων και απαραίτητων πρωτεϊνών. 

Μάλιστα, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β, όπως θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και χαλκό. Καταγράφονται ακολούθως τα οφέλη των σπόρων για την υγεία σας για να μην τους φτύσετε ξανά. Αυτό το καλοκαίρι θα τους φάτε!

1. Το σώμα σας χρειάζεται αμινοξέα

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βασικά αμινοξέα όπως η αργινίνη και η λυσίνη τα οποία το σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και αυτά πρέπει να προέλθουν από διάφορες πηγές τροφίμων. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν μερικά από αυτά τα βασικά αμινοξέα όπως η τρυπτοφάνη και το γλουταμινικό οξύ.

Σύμφωνα με τον Γαληνό, τον φημισμένο Έλληνα γιατρό της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η χλωρή (και όχι η ξερή) ρίγανη συγκαταλέγεται στα βότανα που λεπταίνουν και δυναμώνουν το σώμα.

Είναι εξαιρετικό φαρμακευτικό φυτό (φυσικό αντιβιοτικό) με αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Εξολοθρεύει τα παράσιτα του εντέρου και τονώνει το πεπτικό σύστημα.
Είναι αντικαρκινογόνο βότανο.

Περιέχει φυτοοιστρογόνα, πολύ χρήσιμα (κυρίως) στις γυναίκες.

Απωθεί εχθρούς και ασθένειες των φυτών προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα διπλανά φυτά.

Ονειρεύτηκες να μυρίζει κάποια στιγμή το μπαλκόνι σου φρέσκια ρίγανη; Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις πραγματικότητα – και μάλιστα είναι η καταλληλότερη εποχή. Η ρίγανη φυτεύεται συνήθως από τον Οκτώβριο μέχρι τα τέλη Απριλίου, ακόμα και με μικρά κομμένα κλωνάρια. Όμως η ανοιξιάτικη ρίγανη είναι η πιο…τυχερή, αφού το δημοφιλές βότανο λατρεύει τον άπλετο ήλιο.

Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος ξηρού καρπού, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών από αυξημένη χοληστερίνη, την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, δεν θα θέλατε να το συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό σας;

Χοληστερίνη - Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε με τα αμύγδαλα! Τα οφέλη τους για την υγεία μας έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες και σύγχρονες έρευνες τα επιβεβαιώνουν στο έπακρο.

Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή βιταμίνης-Ε, χαλκού, μαγνησίου και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα υγιών ακόρεστων λιπαρών οξέων και πολλών βιοδραστικών μορίων (όπως ίνες, φυτοστερόλες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά), τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων. 

Η καλή ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και τη μακροχρόνια διατήρηση της υγείας.

Αντίθετα, η προοδευτική απορρύθμισή τους έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη, ενός χρόνιου νοσήματος που συνοδεύεται από πλήθος σοβαρών επιπλοκών.

Μάλιστα, ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί και μια «ύπουλη» πάθηση, καθώς μπορεί να «δουλεύει» στον οργανισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν να προκαλέσει εμφανή συμπτώματα. Συνεπώς, ο τακτικός έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα, καθώς μπορεί να συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου και την πρόληψη ή καθυστέρηση της εμφάνισης επιπλοκών.

Προέρχεται όπως και τα υπόλοιπα είδη από τους καρπούς του δέντρου Theobroma cacao (ελληνικά: τροφή των θεών), γνωστό ως κακαόδεντρο.

Τα επιστημονικά δεδομένα που σήμερα έχουμε δείχνουν ότι η λευκή σοκολάτα περιέχει αρκετά σημαντικά συστατικά, όπως υδατάνθρακες, απαραίτητα αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αλλά και κάποια άλλα που πρέπει να προσέχουμε όπως τα κορεσμένα λιπαρά και η χοληστερόλη. 

Το αρνητικό είναι ότι φτιάχνεται από το βούτυρο του κακάο και για αυτό έχει λίγο περισσότερες θερμίδες, χειρότερης ποιότητας λιπαρά και περισσότερη χοληστερίνη. Εμπεριέχει επίσης ικανοποιητικότατα ποσά ασβεστίου. Δεν έχει καθόλου καφεΐνη και θειοβρωμίνη, για αυτό δεν έχει ιδιαίτερα διεγερτική και εξαρτησιογόνο δράση. 

Το πεπτικό έλκος αποτελεί μια νόσο που χαρακτηρίζεται από την παρουσία διαβρώσεων στο βλεννογόνο του στομάχου και εκδηλώνεται με την εμφάνιση κοιλιακού άλγους, συχνά μετά την πρόσληψη τροφής.

Η κυριότερη αιτία εμφάνισης της νόσου είναι η μόλυνση από το βακτήριο Helicobacter pylori, ενώ έλκη είναι πιθανό να δημιουργηθούν ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και άλλων αναλγητικών, του χρόνιου καπνίσματος, της υπερκατανάλωσης αλκοόλ και του ψυχοσωματικού στρες.

Η διαιτητική διαχείριση του πεπτικού έλκους δεν απαιτεί την υιοθέτηση ενός αυστηρά περιοριστικού διατροφικού προτύπου, όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί ασθενείς. Αντίθετα, συστήνεται η κατανάλωση μιας ισορροπημένης δίαιτας, δίνοντας έμφαση στις γευματικές συνήθειες και τον περιορισμό ορισμένων τροφίμων που μπορεί να οδηγήσουν σε έξαρση των συμπτωμάτων.

Η προσθήκη του λουκάνικου γαλοπούλας και του τυριού σε ένα ζυμαρικό αυξάνει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη του γεύματος, κάνοντάς το πιο πλήρες και πιο χορταστικό.


Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ πένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 3 μέτρια λουκάνικα γαλοπούλας
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζάνι τυρί τύπου Gouda χαμηλών λιπαρών
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 αυγό

Τα νεφρά είναι ζωτικά όργανα και η λειτουργία τους είναι σημαντική για τη γενική κατάσταση του σώματος μας. Φιλτράρουν περίπου 200 κιλά αίματος καθημερινά για να αποβάλουν τις τοξίνες από τα τρόφιμα που τρώμε.

Οι νεφροί είναι ένα είδος αμυντικού μηχανισμού, και καθαρίζουν περίπου 2l των αποβλήτων υλικών και η περίσσευμα του νερού, αποβάλλεται μέσω των ούρων. Η Τοξική Σταδιακή συσσώρευση είναι η αιτία πολλών παθήσεων που επηρεάζουν τα νεφρά, του ουροποιητικού συστήματος και της ουροδόχου κύστης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget