BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων

Αυτή η συνταγή χρησιμοποιείται από την αρχαία Ελλάδα. Μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των οστών και κατά της αρθρίτιδας. 

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, συνδέει την αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος -και ειδικότερα επεξεργασμένου με υψηλότερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικά είναι τα καρότα για την υγεία μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα σε β-καροτίνη. Aυτό όμως που πολλοί δεν ξέρουν, είναι ότι τα καρότα, λόγω της πηκτίνης που περιέχουν, έχουν ένα ακόμα σημαντικό ευεργετικό αποτέλεσμα: ρίχνουν τη χοληστερίνη.

Η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα υποδηλώνει ότι οι αρτηρίες μας βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Όμως όπως γνωρίζουμε, για αρκετούς οργανισμούς η καλή αυτή κατάσταση δεν είναι εγγυημένη αφού διάφοροι παράγοντες μπορεί να επιδράσουν αλλάζοντας τα δεδομένα.

Ο ιβίσκος είναι ένα καλλωπιστικό και συνάμα φαρμακευτικό φυτό. Οι περισσότεροι το έχουμε δει να στολίζει της αυλές των σπιτιών μας, με τα πολύχρωμα και πανέμορφα άνθη του. Πόσοι όμως γνωρίζουν πως ο ιβίσκος πέρα από πασίγνωστο καλλωπιστικό φυτό, είναι ένα βότανο με σημαντικά οφέλη στην υγεία;

Ο άνηθος είναι ένα είδος αγριόχορτου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία ελληνική και μετέπειτα ρωμαϊκή εποχή, ως μπαχαρικό και ως φαρμακευτικό βότανο.

Η μακρά ιστορία του ξεκινά στην Αίγυπτο πριν από 5.000 χρόνια, όταν το βότανο αναφερόταν σε χειρόγραφα ως «καταπραϋντικό φάρμακο», ενώ γύρω στα 3.000 π.Χ., οι Βαβυλώνιοι ξεκίνησαν να τον καλλιεργούν στους κήπους.

1. Ψήστε ένα ζουμερό κοτόπουλο
Εάν το κοτόπουλο που ψήνετε, έχει την τάση να βγαίνει από το φούρνο ξερό και στυφό, μην στεναχωριέστε. Την επόμενη φορά που θα ψήσετε κοτόπουλο, βάλτε ένα μήλο μέσα στο πουλί πριν το τοποθετήσετε στο ταψί. Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βγάλτε το μήλο και πετάξτε το.

Υλικά

  • 500 γρ. καρότα χοντροκομμένα
  • 1/3 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μέτριο φινόκιο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • ½ κουταλάκι σαφράν διαλυμένο σε ½ ποτηράκι χλιαρό νερό
  • 6 κούπες νερό
  • 4-6 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο


Η αύξηση των τιμών της χοληστερίνης αποτελεί βασικό προδιαθεσικό παράγοντα που ενισχύει τις πιθανότητες να εκδηλώσει κάποιος στεφανιαία νόσο.

Η διατροφή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μείωση της χοληστερίνης και κατά συνέπεια της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το πορτοκάλι ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την λιπαρότητα και καταπολεμά τα σπυράκια. Το αποτέλεσμα είναι καθαρή, λαμπερή και υγιής επιδερμίδα.

Ποιες τροφές πρέπει να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας για να ελαττώσουμε το σάκχαρο και να είμαστε πιο υγιείς;

Το να διατηρούμε το σάκχαρό μας σε φυσιολογικά και σωστά για τον οργανισμό μας επίπεδα είναι ένας καθημερινός αγώνας. Οι πειρασμοί βρίσκονται παντού γύρω μας. Για αυτό και είναι σημαντικό να μένουμε συγκεντρωμένοι στην καλή, υγιεινή διατροφή. Και ίσως να δώσουμε μια ευκαιρία στα παρακάτω τρόφιμα, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να ελέγξουμε το σάκχαρό μας.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε πως τα κράνα είναι σημαντικής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά ενώ η συνολική αντιοξειδωτική τους ικανότητα είναι υψηλότερη από κάθε άλλο φρούτο με το οποίο συγκρίθηκαν.

Το σέλινο (Apium graveolens ) είναι ένα διετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Απιίδων μαζί με το καρότο, τον άνηθο και το μαϊντανό. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα δημοφιλές πράσινο λαχανικό που εκτιμάται ιδιαιτέρως για την ξεχωριστή γεύση του, όσο και για το μοναδικό άρωμα του.

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition, δείχνει πως η συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων συνδέεται με ευνοϊκές μεταβολές στα επίπεδα HDL ή «καλής» χοληστερόλης.

Η υψηλή χοληστερόλη δεν μας πονάει, δεν έχει συμπτώματα, αλλά αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. 

Πέρα από την κληρονομική προδιάθεση και την παραγωγή χοληστερόλης από τον ίδιο μας τον οργανισμό, ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδά της.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget