Διατροφή και καρκίνος στο στήθος...
Μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Internal Medicine, δείχνει πως η υιοθέτηση ενός Μεσογειακού προτύπου διατροφής με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια από τις συχνότερες μορφές εμφάνισης της νόσου και μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου για τις γυναίκες παγκοσμίως. Αν και ο ρόλος που ενδεχομένως διαδραματίζει η διατροφή στην ανάπτυξη της νόσου έχει μελετηθεί εκτενώς τις τελευταίες δεκαετίες, τα ευρήματα παραμένουν αντικρουόμενα.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μια από τις συχνότερες μορφές εμφάνισης της νόσου και μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου για τις γυναίκες παγκοσμίως. Αν και ο ρόλος που ενδεχομένως διαδραματίζει η διατροφή στην ανάπτυξη της νόσου έχει μελετηθεί εκτενώς τις τελευταίες δεκαετίες, τα ευρήματα παραμένουν αντικρουόμενα.