Υλικά
Εκτέλεση
- 500 γρ. ταλιατέλες κατά προτίμηση ολικής άλεσης
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν
- 200 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο
- 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
- 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ, ραντίζοντάς τις με 3 κουταλιές ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν μεγάλα ζάρια) και τα ροδίζουμε ελαφρά σε ένα βαθύ τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και στη συνέχεια το καπνιστό ζαμπόν για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στις ταλιατέλες, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα και τα κομμένα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
0 Σχόλια