BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ζυμαρικά με κοτόπουλο, τυριά και λαχανικά...

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες κατά προτίμηση ολικής άλεσης
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 200 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ, ραντίζοντάς τις με 3 κουταλιές ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. 
  2. Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν μεγάλα ζάρια) και τα ροδίζουμε ελαφρά σε ένα βαθύ τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
  3. Μόλις πάρει λίγο χρώμα το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και στη συνέχεια το καπνιστό ζαμπόν για 1-2 λεπτά. 
  4. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  5. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στις ταλιατέλες, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα και τα κομμένα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά. 
  6. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget