BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων

Το ιώδιο είναι ένα απαραίτητο μικροθρεπτικό συστατικό, συμμετέχει σε σημαντικές μεταβολικές αντιδράσεις του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η επαρκής πρόσληψη ιωδίου είναι αναγκαία για τη σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών, που παίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη, το μεταβολισμό και τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ έχει φανεί ότι το ιώδιο εμπλέκεται και στην ανοσολογική απόκριση.


Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι ένα σημαντικό μέρος της υγιεινής διατροφής. Υπάρχουν λαχανικά, που δρουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του λίπους της κοιλιάς, βοηθούν στην καλύτερη απώλεια βάρους και το γρήγορο αδυνάτισμα. Πρόκειται για φυτά που περιέχουν ισχυρές ποσότητες αντιοξειδωτικών και ουσίες που βοηθούν στην καλύτερη καύση του λίπους.

Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση ότι το καρπούζι αποτελείται μόνο από νερό και ζάχαρη, στην πραγματικότητα είναι μια άκρως θρεπτική τροφή, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενώ έχει πολύ λιγότερες θερμίδες από ό,τι λανθασμένα πιστεύουν πολλοί άνθρωποι.

Οι ραγάδες είναι ανεπιθύμητα σημάδια που προκαλούνται λόγω της αύξησης του σωματικού βάρους ή της γρήγορης απώλειας αυτού. Εδώ θα βρείτε μερικούς τρόπους για να μειώσετε την εμφάνιση τους.

Τα τσιμπήματα από τα κουνούπια αφήσουν πίσω τους συνήθως και μια ενοχλητική φαγούρα.

Αν και τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβανόμαστε καν το τσίμπημα, όταν αυτό συμβαίνει, τα αποτελέσματα μετά μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικά.

Μπορούμε να εμφανίσουμε πρησμένα πόδια για διάφορους λόγους. Ορισμένες αιτίες, όπως ένας μικρός τραυματισμός, είναι εύκολο να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν. Άλλες, ωστόσο, αποτελούν σημάδια κάποιας πάθησης που χρειάζεται ιατρική αντιμετώπιση και φροντίδα.

Τις περισσότερες φορές η υγιεινή διατροφή απαιτεί μια προετοιμασία και ίσως ορισμένες φορές και λίγη έξτρα δουλειά – όπως το να μαγειρεύουμε τα γεύματά μας σπίτι και να ψωνίζουμε προσεκτικά. Όμως η σημερινή συμβουλή είναι κάτι τελείως διαφορετικό: Μην αφαιρείτε τη φλούδα από τα φρούτα και τα λαχανικά.

Νοικοκυριό

1. Γυαλίστε τα μέταλλα

  • Κόβουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια το συνθλίβουμε. 
  • Στη συνέχεια το συνδυάζουμε με νερό. Με ένα πανί, τρίβουμε τη μεταλλική επιφάνεια. 
  • Τρίψτε μέχρι να καθαρίσει. 
  • Απαλλαγείτε από την οσμή των βερνικιών
  • Το ίδιο μείγμα που περιγράφεται για τη στίλβωση μετάλλων λειτουργεί και για την καταπολέμηση των δυσάρεστων, και μερικές φορές ανθυγιεινών οσμών των χρωμάτων και βερνικιών.
  • Καθαρίστε το Grill σας

Αυτή η συνταγή χρησιμοποιείται από την αρχαία Ελλάδα. Μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των οστών και κατά της αρθρίτιδας. 

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, συνδέει την αυξημένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος -και ειδικότερα επεξεργασμένου με υψηλότερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ευεργετικά είναι τα καρότα για την υγεία μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά και ιδιαίτερα σε β-καροτίνη. Aυτό όμως που πολλοί δεν ξέρουν, είναι ότι τα καρότα, λόγω της πηκτίνης που περιέχουν, έχουν ένα ακόμα σημαντικό ευεργετικό αποτέλεσμα: ρίχνουν τη χοληστερίνη.

Η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα υποδηλώνει ότι οι αρτηρίες μας βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Όμως όπως γνωρίζουμε, για αρκετούς οργανισμούς η καλή αυτή κατάσταση δεν είναι εγγυημένη αφού διάφοροι παράγοντες μπορεί να επιδράσουν αλλάζοντας τα δεδομένα.

Ο ιβίσκος είναι ένα καλλωπιστικό και συνάμα φαρμακευτικό φυτό. Οι περισσότεροι το έχουμε δει να στολίζει της αυλές των σπιτιών μας, με τα πολύχρωμα και πανέμορφα άνθη του. Πόσοι όμως γνωρίζουν πως ο ιβίσκος πέρα από πασίγνωστο καλλωπιστικό φυτό, είναι ένα βότανο με σημαντικά οφέλη στην υγεία;

Ο άνηθος είναι ένα είδος αγριόχορτου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία ελληνική και μετέπειτα ρωμαϊκή εποχή, ως μπαχαρικό και ως φαρμακευτικό βότανο.

Η μακρά ιστορία του ξεκινά στην Αίγυπτο πριν από 5.000 χρόνια, όταν το βότανο αναφερόταν σε χειρόγραφα ως «καταπραϋντικό φάρμακο», ενώ γύρω στα 3.000 π.Χ., οι Βαβυλώνιοι ξεκίνησαν να τον καλλιεργούν στους κήπους.

1. Ψήστε ένα ζουμερό κοτόπουλο
Εάν το κοτόπουλο που ψήνετε, έχει την τάση να βγαίνει από το φούρνο ξερό και στυφό, μην στεναχωριέστε. Την επόμενη φορά που θα ψήσετε κοτόπουλο, βάλτε ένα μήλο μέσα στο πουλί πριν το τοποθετήσετε στο ταψί. Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βγάλτε το μήλο και πετάξτε το.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget