BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πώς το αλάτι επηρεάζει το σωματικό μας βάρος


Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλατιού δημιουργεί κατακράτηση υγρών, που εμφανίζεται στη ζυγαριά ως περισσότερα γραμμάρια. Αλλά εδώ δεν μιλάμε μόνο για το βάρος του νερού. Οι δίαιτες με υψηλές ποσότητες νατρίου συνδέονται και με υψηλότερα επίπεδα λίπους στο σώμα – συγκεκριμένα το είδος που λίπος που συσσωρεύεται γύρω από τη μέση μας.
Υπάρχουν ορισμένες εξηγήσεις γι’ αυτό. Αρχικά, σκεφτείτε απλά ποια είδη φαγητού τείνουν να περιέχουν περισσότερο αλάτι: σνακ, πατατάκια, έτοιμο φαγητό, τηγανητά, επεξεργασμένα και γεύματα σε εστιατόρια. Θα εκπλαγείτε μάλιστα μαθαίνοντας πως και το ψωμί είναι μία από τις κύριες νατρίου στη Δυτική διατροφή.

Όλες αυτές οι τροφές υψηλές σε νάτριο είναι σχετικά και υψηλές σε θερμίδες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι εύκολο να το παρακάνουμε στην ποσότητα και να καταλήξουμε σε φαινόμενα υπερκατανάλωσης. Με αυτό τον τρόπο, καταλήγουμε να καταναλώνουμε όχι μόνο πολύ αλάτι, αλλά πιθανότατα και πολλές θερμίδες. Αυτοί οι λόγοι εξηγούν με τον καλύτερο τρόπο τη σύνδεση ανάμεσα στο νάτριο και στο βάρος.

Γι’ αυτό, προσπαθήστε να ελέγχετε τις ποσότητες νατρίου, να καταναλώνετε περίπου 6 γραμμάρια αλάτι ημερησίως και να ελέγχετε τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζετε για την ένδειξη «χαμηλό σε νάτριο» ή «χωρίς πρόσθετο αλάτι».

Monica Reinagel, διατροφολόγος

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget