Υλικά Συνταγής
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το γεμιστό κοτόπουλο κλέφτικο στη λαδόκολλα, αφήνοντας το πουλερικό στον πάγκο εργασίας για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση για το κλέφτικο κοτόπουλο
Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Για το γεμιστό κοτόπουλο
Το στεγνώνουμε μέσα έξω. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά. Το γεμίζουμε. Το δένουμε με σπάγκο να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο.
Βάζουμε τις λαδόκολλες σταυρωτά μέσα σε βαθύ ταψί. Ακουμπάμε το γεμιστό κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με την φλούδα.
Κλείνουμε τις λαδόκολλες, κρατώντας μέσα όλα τα ζουμιά. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε στο ταψί.
Για το ψήσιμο του κλέφτικου κοτόπουλου
Επιλέξτε τον αργό ή τον γρήγορο τρόπο ψησίματος που σας προτείνω, ανάλογα με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.
Και στις δύο περιπτώσεις, 20-25 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ανοίγουμε τις λαδόκολλες.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα μανιτάρια ολόκληρα, τα ντοματίνια κομμένα, το τυρί κομμένο σε καρέ, το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε. Αραδιάζουμε όλα τα υλικά, πλάι στο κοτόπουλο και στα ζουμιά του. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά περίπου.
1ος τρόπος ψησίματος: «Αργός»
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170 βαθμούς C για 2 ώρες, ανοίγουμε τις λαδόκολλες, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
2ος τρόπος ψησίματος: «Γρήγορος»
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στoν αέρα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά, ανοίγουμε τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.
argiro
- 1 κοτόπουλο (γύρω στα 1.700 γραμ.)
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- λίγη ρίγανη φρέσκια
- λίγο θυμάρι φρέσκο
- 2-3 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους
- αλάτι
- πιπέρι 400 γραμ. μανιτάρια ολόκληρα (ασπρομανίταρα μέτρια σε μέγεθος)
- 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα
- 10 ντοματίνια μακρόστενα
Για τη γέμιση
- 3 χρωματιστές πιπεριές
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 σκ. σκόρδο (σπασμένη)
- 4-5 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 200 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι (σε κομμάτια)
- φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη και θυμάρι)
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 μεγάλες λαδόκολλες
- 2-3 κομμάτια αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το γεμιστό κοτόπουλο κλέφτικο στη λαδόκολλα, αφήνοντας το πουλερικό στον πάγκο εργασίας για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση για το κλέφτικο κοτόπουλο
Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Για το γεμιστό κοτόπουλο
Το στεγνώνουμε μέσα έξω. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά. Το γεμίζουμε. Το δένουμε με σπάγκο να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο.
Βάζουμε τις λαδόκολλες σταυρωτά μέσα σε βαθύ ταψί. Ακουμπάμε το γεμιστό κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε γύρω γύρω. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο με την φλούδα.
Κλείνουμε τις λαδόκολλες, κρατώντας μέσα όλα τα ζουμιά. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε στο ταψί.
Για το ψήσιμο του κλέφτικου κοτόπουλου
Επιλέξτε τον αργό ή τον γρήγορο τρόπο ψησίματος που σας προτείνω, ανάλογα με το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας.
Και στις δύο περιπτώσεις, 20-25 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, ανοίγουμε τις λαδόκολλες.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα μανιτάρια ολόκληρα, τα ντοματίνια κομμένα, το τυρί κομμένο σε καρέ, το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε. Αραδιάζουμε όλα τα υλικά, πλάι στο κοτόπουλο και στα ζουμιά του. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά περίπου.
1ος τρόπος ψησίματος: «Αργός»
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170 βαθμούς C για 2 ώρες, ανοίγουμε τις λαδόκολλες, δυναμώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
2ος τρόπος ψησίματος: «Γρήγορος»
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στoν αέρα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά, ανοίγουμε τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει.
argiro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου