Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

4 υποκατάστατα του κρέατος για ένα απολαυστικό χορτοφαγικό burger

Όταν οι υπόλοιποι ετοιμάζουν τα συνηθισμένα burger, εμείς μπορούμε να επιλέξουμε εναλλακτικές λύσεις στο κρέας. Το βέβαιο είναι ότι μετά το ...


Όταν οι υπόλοιποι ετοιμάζουν τα συνηθισμένα burger, εμείς μπορούμε να επιλέξουμε εναλλακτικές λύσεις στο κρέας.
Το βέβαιο είναι ότι μετά το γεύμα, εμείς θα είμαστε οι μόνοι που δεν θα νιώθουμε ότι έχουμε φουσκώσει και «βαρύνει». Μια πιο ελαφριά και υγιεινή επιλογή μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει. Γι’ αυτό και εδώ αναφερόμαστε στις πιο εύκολες και απλές χορτοφαγικές, ελαφριές λύσεις για να μην στερηθούμε ένα απολαυστικό γεύμα.


4 χορτοφαγικές λύσεις που αντικαθιστούν τα μπιφτέκια για ένα απολαυστικό burger

Μανιτάρια Portobello

Έχουν ελάχιστες θερμίδες και γίνονται εύκολα στη σχάρα καθώς ετοιμάζετε το burger. Επιπλέον, το κυκλικό τους σχήμα τα καθιστά ένα τέλειο υποκατάστατο του μπιφτεκιού. Επίσης, τα μανιτάρια συνοδεύονται από πολλά οφέλη για την υγεία μας. Δύο μανιτάρια Portobello περιέχουν πάνω από 2 γρ. φυτικές ίνες, 3.5 γρ. πρωτεΐνη, μόνο 6.5 γρ. υδατάνθρακες και 37 θερμίδες. Για να τα φτιάξετε, προσθέστε απλώς λίγο ελαιόλαδο και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά.

Μπιφτέκια κουνουπιδιού

Τον τελευταίο καιρό, το κουνουπίδι χρησιμοποιείται παντού· αποτελεί τη νέα διατροφική τάση. Τα νοστιμότερα μπιφτέκια κουνουπιδιού περιέχουν αλεύρι, λιωμένο βρασμένο κουνουπίδι, μπαχαρικά και λίγο τυρί. Ανά φλιτζάνι κουνουπιδιού, λαμβάνουμε 51.7 mg βιταμίνης C και 61 mcg φολικού οξέος. Η πρώτη είναι σημαντική για την καρδιαγγειακή μας υγεία, ενώ το φολικό οξύ βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Φέτες γλυκοπατάτας

Αν αναζητάτε ένα γεύμα με όσο το δυνατόν λιγότερους υδατάνθρακες, οι φέτες γλυκοπατάτας στη σχάρα αποτελούν μια νόστιμη επιλογή. Είναι εξαιρετική πηγή βήτα- καροτίνης, ενός αντιοξειδωτικού που βοηθά στην πρόληψη από βλάβες των ελεύθερων ριζών και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία των ματιών μας. Επιπροσθέτως, μπορεί να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος επειδή περιέχει αρκετά μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών.

Μελιτζάνα στη σχάρα

Άκρως μεσογειακή επιλογή και εξαιρετικά νόστιμη, αν προσθέσετε επιπλέον μπαχαρικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το αλάτι. Οι φέτες μελιτζάνας είναι επίσης καλή επιλογή διότι είναι ανθεκτικές στη θερμότητα της σχάρας και δεν διαλύονται εύκολα. Με αυτή την εναλλακτική, προσθέτετε έξτρα φυτικές ίνες στο burger σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια