BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι παράγοντες που ενισχύουν τον κίνδυνο για άνοια

Ένα στα τρία περιστατικά άνοιας θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν περισσότεροι άνθρωποι φρόντιζαν την υγεία του εγκεφάλου τους σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με διεθνή έρευνα.



Η μελέτη καταγράφει εννέα παράγοντες κινδύνου, που περιλαμβάνουν την έλλειψη εκπαίδευσης, την απώλεια ακοής, το κάπνισμα και τη σωματική δραστηριότητα και παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο για το Αλτσχάιμερ, στο Λονδίνο.

Έως το 2050, 131 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι πιθανό να πάσχουν από άνοια. Σήμερα ο αριθμός αυτός φτάνει τα 47 εκατομμύρια.

«Παρότι η άνοια διαγιγνώσκεται στην ενήλικη ζωή, οι αλλαγές στον εγκέφαλο αρχίζουν να αναπτύσσονται πολλά χρόνια πριν» τονίζει στο BBC ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Gill Livingston από το University College London.

«Η ανάληψη δράσης τώρα θα βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων με άνοια και των οικογενειών τους και, με αυτόν τον τρόπο, θα μεταμορφώσει συνολικά την κοινωνία» προσθέτει.

Η έρευνα, που περιλαμβάνει τη δουλειά 24 ειδικών, επισημαίνει πως στοιχεία του τρόπου ζωής μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση ή τη μείωση του κινδύνου, που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος, για να εμφανίσει άνοια.

Αναφέρονται συγκεκριμένα οι παρακάτω εννέα παράγοντες και το ποσοστό με το οποίο «συνεισφέρουν» στον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.

- απώλεια ακοής στην ενήλικη ζωή  - 9%
- αποτυχία ολοκλήρωσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - 8%
- κάπνισμα - 5%
- κατάθλιψη - 4%
- σωματική αδράνεια- 3%
- κοινωνική απομόνωση - 2%
- υψηλή πίεση - 2%
- παχυσαρκία - 1%
- διαβήτης τύπου 2 - 1%

Αυτοί οι παράγοντες συνολικά αποτελούν το 35% του κινδύνου. Το υπόλοιπο 65% αφορά παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν από τον άνθρωπο.

newsbeast


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget