BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η κακή ψυχολογία στο αδυνάτισμα : μαθαίνουμε να τροποποιούμε την συμπεριφορά μας

Η κακή ψυχολογία στο αδυνάτισμα : μαθαίνουμε να τροποποιούμε την συμπεριφορά μας
Για να ξεκινήσουμε ή να συνεχίσουμε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος και να το ολοκληρώσουμε με επιτυχία, χρειάζεται να διώξουμε από την ζωή μας την κακή ψυχολογία.  Τι σημαίνει για το αδυνάτισμα η φράση «κακή ψυχολογία»; Πως μπορούμε να ξεφορτωθούμε τα αρνητικά συναισθήματα και την χαμηλή αυτοεκτίμηση ώστε να δούμε την ψυχολογία μας να αυξάνεται; Η απάντηση είναι η τροποποίηση της συμπεριφοράς μας.

Η κακή ψυχολογία στο αδυνάτισμα : 5 συνηθισμένα προβλήματα που χρειάζονται αλλαγή συμπεριφοράς:
κακή ψυχολογία στο αδυνάτισμα
  1. Αρνητική στάση απέναντι στον εαυτό μας : ο εσωτερικός μονόλογος που έχουμε κάθε μέρα με τον εαυτό μας, έστω και αν τις περισσότερες φορές είναι ασυνείδητος, επηρεάζει σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό την έκβαση της δίαιτας μας ή τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε μια ενδεχόμενη προσπάθεια αδυνατίσματος. Αν ο εσωτερικός μονόλογος είναι αρνητικός χωρίς ελπίδα ή προοπτική επιτυχίας, αποδυναμώνει την αυτοεκτίμηση και την πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνουμε τον ίδιο μας τον φόβο: αν έχουμε πειστεί ότι δεν θα τα καταφέρουμε, σίγουρα δεν θα τα καταφέρουμε. Ποιός ο λόγος να προσπαθήσουμε; Μετατρέπουμε λοιπόν τον αρνητικό μονόλογο σε θετικό και σκεφτόμαστε ότι θα τα καταφέρουμε σίγουρα, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι μας.

  1. Αρνητική στάση απέναντι στην προσπάθεια αδυνατίσματος. Η αρνητική στάση απέναντι στην οποιαδήποτε προσπάθεια αδυνατίσματος, φυσικά οδηγεί σε αποτυχία ή  στην συνεχή αναβολή μιας ενδεχόμενης προσπάθειας. Οι σκέψεις όπως : «θα πεινάσω, δεν μπορώ να γυμνάζομαι, δεν θέλω να στερούμαι, δεν έχω αρκετά χρήματα ή είμαι λαίμαργος/η και δεν  μπαίνω σε εύκολα πρόγραμμα», σίγουρα σας αποδυναμώνουν. Γράψτε σε ένα χαρτί όλες αυτές τις σκέψεις και προσπαθήστε να βρείτε εναλλακτικές λύσεις για να τις αντισταθμίσετε. Για παράδειγμα : «θα χάνω κιλά με αργότερο ρυθμό ώστε να μην πεινάσω, θα κάνω περπάτημα αντί για γυμναστική, θα εφαρμόσω λιγότερο αυστηρό πρόγραμμα για να μην στερούμαι τίποτα».

  1. Οι μη ρεαλιστικοί στόχοι : η ανυπομονησία και η καλπάζουσα φαντασία θέτουν στο μυαλό μας στόχους που όμως είναι μη ρεαλιστικοί. Δυστυχώς το αδυνάτισμα χρειάζεται υπομονή και επιμονή και δεν ακολουθείται από τρομακτικά άμεσες αλλαγές. Για αυτό : αποκτήστε ρεαλιστικές προσδοκίες και συμφιλιωθείτε με αυτές, βάλτε βραχυπρόθεσμους μικρούς αλλά εφικτούς στόχους σύμφωνα με τους οποίους θα βλέπετε μικρή αλλά συχνή πρόοδο και επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την πρόοδο αυτή.

  1. Η ακαμψία και η σκληρότητα με τον εαυτό μας : Μην χρησιμοποιείτε σκληρές λέξεις ή φράσεις για να περιγράψετε την προσπάθεια αδυνατίσματος σας και μην είστε αδικαιολόγητα άκαμπτοι και απόλυτοι. Για παράδειγμα η σκέψη «δεν θα ξαναφάω ποτέ γλυκό» ή «αν δεν χάσω 3 κιλά σε μια εβδομάδα, απέτυχα» φανερώνει την σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε την κατάσταση. Αυτό δημιουργεί πίεση που μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε, αλλά που πολλές φορές οδηγεί σε ενοχές και πισωγυρίσματα. Σκεφτήκατε ποτέ πως αν αρνούμενοι κάτι από τον εαυτό σας μπορεί ταυτόχρονα να δημιουργείτε μια επιθυμία; Η σκληρότητα είναι θετική στο αδυνάτισμα όταν όμως έχει ρεαλιστικές προεκτάσεις : μπορεί να μην τρώτε κάθε μέρα γλυκά, αλλά θα φάτε όταν οι περιστάσεις το υποδεικνύουν π.χ. σε μια γιορτή. Μπορεί να μην χάνετε 3 κιλά κάθε εβδομάδα, αλλά 3 κιλά τον μήνα θα ήταν επιτυχία.


  1. Η σκέψη του όλα ή τίποτα : Αυτή η σκέψη του όλα ή τίποτα οδηγεί στο να βλέπετε τις καταστάσεις γύρω από αδυνάτισμα ως καλές ή καλές, αρνητικές ή θετικές, χωρίς μέση οδό. Για παράδειγμα : «αν δεν χάσω αυτήν την εβδομάδα 1 κιλό, σταματώ την προσπάθεια», «αφού έφαγα την σοκολάτα, χάλασα την δίαιτα μου». Για να τροποποιήσετε αυτήν την αρνητική στάση, σκεφτείτε ότι μια ήττα δεν σημαίνει ότι χάθηκαν όλες οι μάχες. Θυμηθείτε ότι η επόμενη μέρα θα σας δώσει την ευκαιρία να διορθώσετε την όποια αστοχία. Μπορείτε να τα καταφέρετε!


http://www.diaitologia.gr


H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget