Προσοχή στη δυνατή μουσική - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Breaking


Βότανα

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Προσοχή στη δυνατή μουσική

Όπου κι αν πάνε, δεν βγάζουν τα ακουστικά από τα αυτιά και, μάλιστα, ακούνε τόσο δυνατά, που δεν
αντιλαμβάνονται συχνά τι συμβαίνει γύρω τους. Ο λόγος για τους εφήβους, που, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κινδυνεύουν να χάσουν την ακοή τους, επειδή ακούνε πολύ δυνατά μουσική.Υπολογίζεται ότι αυτό αφορά σε ένα δισεκατομμύριο εφήβους και νεαρούς ενήλικες! Ειδικοί ανέλυσαν τις ακουστικές συνήθειες νέων ατόμων μεταξύ 12 και 35 ετών, στις πλουσιότερες χώρες σε όλο τον κόσμο. Όπως διαπίστωσαν, σχεδόν το 50% από αυτά άκουγε μουσική σε επικίνδυνα επίπεδα ήχου σε προσωπικές συσκευές και περίπου το 40% είναι εκτεθειμένο σε επιβλαβή επίπεδα μουσικής και θορύβου σε χώρους διασκέδασης.

Και, δυστυχώς, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να προκληθεί μόνιμη βλάβη στην ακοή σε ένα μπαρ ή κλαμπ. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, «η έκθεση σε επίπεδα θορύβου 100 dB, η οποία είναι χαρακτηριστική σε τέτοιους χώρους, είναι ασφαλής το πολύ για 15 λεπτά». Οι ερευνητές συστήνουν να ακούμε σε μέτρια ένταση τη μουσική στο σπίτι, στη δουλειά ή στο αυτοκίνητο και υπογραμμίζουν ότι από τα περίπου 360 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη υποστεί μέτρια έως σοβαρή απώλεια ακοής, οι μισοί μπορούσαν να το έχουν αποφύγει.

Ο ΠΟΥ έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία ασφαλούς ακρόασης και προτρέπει τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν ηχητικά χαρακτηριστικά ασφαλείας στις συσκευές και, στη συνέχεια, να εκπαίδευσουν τους καταναλωτές σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.grH IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad