BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Προσοχή στη δυνατή μουσική

Όπου κι αν πάνε, δεν βγάζουν τα ακουστικά από τα αυτιά και, μάλιστα, ακούνε τόσο δυνατά, που δεν
αντιλαμβάνονται συχνά τι συμβαίνει γύρω τους. Ο λόγος για τους εφήβους, που, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κινδυνεύουν να χάσουν την ακοή τους, επειδή ακούνε πολύ δυνατά μουσική.



Υπολογίζεται ότι αυτό αφορά σε ένα δισεκατομμύριο εφήβους και νεαρούς ενήλικες! Ειδικοί ανέλυσαν τις ακουστικές συνήθειες νέων ατόμων μεταξύ 12 και 35 ετών, στις πλουσιότερες χώρες σε όλο τον κόσμο. Όπως διαπίστωσαν, σχεδόν το 50% από αυτά άκουγε μουσική σε επικίνδυνα επίπεδα ήχου σε προσωπικές συσκευές και περίπου το 40% είναι εκτεθειμένο σε επιβλαβή επίπεδα μουσικής και θορύβου σε χώρους διασκέδασης.

Και, δυστυχώς, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να προκληθεί μόνιμη βλάβη στην ακοή σε ένα μπαρ ή κλαμπ. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, «η έκθεση σε επίπεδα θορύβου 100 dB, η οποία είναι χαρακτηριστική σε τέτοιους χώρους, είναι ασφαλής το πολύ για 15 λεπτά». Οι ερευνητές συστήνουν να ακούμε σε μέτρια ένταση τη μουσική στο σπίτι, στη δουλειά ή στο αυτοκίνητο και υπογραμμίζουν ότι από τα περίπου 360 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη υποστεί μέτρια έως σοβαρή απώλεια ακοής, οι μισοί μπορούσαν να το έχουν αποφύγει.

Ο ΠΟΥ έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία ασφαλούς ακρόασης και προτρέπει τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν ηχητικά χαρακτηριστικά ασφαλείας στις συσκευές και, στη συνέχεια, να εκπαίδευσουν τους καταναλωτές σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr



H IΣTOΣEΛIΔA EXEI ΠΛHPOΦOPIAKO XAPAKTHPA. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget