BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μήλο: Τρόφιμο και γιατρικό...


Οι έρευνες δικαιώνουν την λαϊκή ρήση ότι «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα»


Δικαίως το μήλο θεωρείται γιατρικό γεγονός που αποδίδεται στον ανεκτίμητο αντιοξειδωτικό του πλούτο.
Οι επιδημιολογικές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μήλου με τον μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων, άσθματος, διαβήτη ακόμη και καρκίνου. Που οφείλεται αυτή η ευεργετική δράση των μήλων στην υγεία; 

Οι ειδικοί εξηγούν ότι αποδίδεται κυρίως, στην μεγάλη περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως είναι τα καροτενοειδή (β-καροτένιο), που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, τα φλαβονοειδή (φλαβανόλες, κατεχίνες, επικατεχίνες, προκυανιδίνες) που θεωρούνται καρδιοπροστατευτικά, καθώς και οι φαινόλες που θεωρούνται ότι προστατεύουν την καρδιά, αλλά και την όραση. 

Ακόμη το μήλο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, τα 2/3 των οποίων βρίσκονται στην φλούδα. Επίσης το μήλο είναι πηγή καλίου, ενώ περιέχει και μικρές δόσεις της βιταμίνης C.

Οι ποικιλίες μήλου ανά τον κόσμο είναι πολλές, έχουν υπολογιστεί σε περισσότερες από εφτά χιλιάδες! Για να τις δοκιμάσουμε όλες θα έπρεπε να τρώμε ένα μήλο διαφορετικής ποικιλίας την ημέρα επί είκοσι χρόνια. Βέβαια οι ποικιλίες που κυριαρχούν και τις οποίες βρίσκουμε στην αγορά είναι πολύ λιγότερες. 

Στην Ελλάδα λόγου χάρη, βρίσκουμε συνήθως τα γλυκά και αρωματικά Τριπόλεως, τα μικρά φιρίκια, τα κόκκινα, τραγανά και ζουμερά μήλα Ζαγοράς Πηλίου, τα Γκράννυ Σμίθ (πράσινα με υπόξινη γεύση), τα γλυκά Γκόλντεν, τα γλυκόξινα Pink Lady, τα κιτρινοπράσινα Τζόναγκολντ και τους Ρενέδες που είναι πρασινοκίτρινα μήλα με υπόξινη γεύση.


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget