BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι καλά έχει το κολοκύθι;

Το κολοκύθι είναι ένα λαχανικό και η εποχή του είναι από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο. Είναι αρκετά εύπεπτο αφού περιέχει πολύ νερό.
Οι μαμάδες ξέρουν ότι είναι και από τα πρώτα λαχανικά που μπορούν να δώσουν στα μικρά τους με την έναρξη των στερεών, γεγονός που επιστημονικά οφείλεται στη χαμηλή πιθανότητα που υπάρχει στο να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.



Το κολοκύθι όμως κάνει καλό σε όλες τις ηλικίες, για αυτό ας ρίξουμε μια ματιά στη θρεπτική του αξία:

• Έχει αντιοξειδωτικά οφέλη, αφού αποτελεί πηγή βιταμίνης C, β-καροτίνης, ψευδαργύρου και καροτενοειδών (λουτείνη).

• Εχεί καλή περιεκτικότητα στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και όχι μόνο.

• Δεν έχει σχεδόν καθόλου λιπαρά και χοληστερόλη.

• Είναι πολύ καλή πηγή καλίου.

• Επίσης έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, που είναι το βασικό συστατικό του αλατιού

Μπορεί να αποτελέσει μια σωστή επιλογή για μια σαλάτα, στα παραδοσιακά γεμιστά σαν λαδερό γεύμα ή τριμμένο σε σάλτσες, ακόμα και στον κιμά. Εκεί μπορεί να μην φαίνεται αλλά τα θρεπτικά συστατικά του είναι παρώντα!

Από την Ελένη Κουή, επιστημονική συνεργάτη neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget