BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συνδυάστε αυγό με ωμά λαχανικά για υψηλότερη διατροφική αξία

Νέα μελέτη δείχνει πως η ταυτόχρονη κατανάλωση αυγού και λαχανικών αυξάνει την απορρόφηση των καροτενοειδών, ενισχύοντας έτσι τη διατροφική αξία του γεύματος.

Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο η κατανάλωση αυγού επηρεάζει το βαθμό απορρόφησης των καροτενοειδών που περιέχονται σε μια ανάμικτη σαλάτα με ωμά λαχανικά. Για τους σκοπούς της μελέτης ζητήθηκε από 16 υγιείς νεαρούς άνδρες να καταναλώσουν 3 διαφορετικές σαλάτες: μία χωρίς αυγό, μία με 1,5 αυγό και μία με 3 αυγά. Η σαλάτα περιλάμβανε ντομάτα, καρότο, σπανάκι, μαρούλι και goji berries.



Συνολικά, βρέθηκε ότι στους εθελοντές που κατανάλωσαν τη μεγαλύτερη ποσότητα αυγού μαζί με τη σαλάτα, η απορρόφηση των καροτενοειδών αυξήθηκε από 3 έως και 9 φορές. Τα καροτενοειδή της σαλάτας περιλάμβαναν –μεταξύ άλλων- β-καροτένιο, α-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, με τα δύο τελευταία να περιέχονται και στον κρόκο του αυγού.

Όπως σχολιάζει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας η προσθήκη αυγού στη σαλάτα με τα ωμά λαχανικά, όχι μόνο αυξάνει την περιεκτικότητα του γεύματος σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, αλλά ενισχύει περαιτέρω και τη διατροφική του αξία, βελτιώνοντας την απορρόφηση των ευεργετικών καροτενοειδών από τον οργανισμό.

Επόμενος στόχος της ομάδας είναι να μελετήσει πώς επιδρά η προσθήκη αυγού στο βαθμό απορρόφησης άλλων λιποδιαλυτών θρεπτικών συστατικών, όπως οι βιταμίνες Ε και D.

neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget