BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συμβουλές διατροφής για την αντιμετώπιση του έλκους...

Το πεπτικό έλκος αποτελεί μια νόσο που χαρακτηρίζεται από την παρουσία διαβρώσεων στο βλεννογόνο του στομάχου και εκδηλώνεται με την εμφάνιση κοιλιακού άλγους, συχνά μετά την πρόσληψη τροφής.
Η κυριότερη αιτία εμφάνισης της νόσου είναι η μόλυνση από το βακτήριο Helicobacter pylori, ενώ έλκη είναι πιθανό να δημιουργηθούν ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και άλλων αναλγητικών, του χρόνιου καπνίσματος, της υπερκατανάλωσης αλκοόλ και του ψυχοσωματικού στρες.

Η διαιτητική διαχείριση του πεπτικού έλκους δεν απαιτεί την υιοθέτηση ενός αυστηρά περιοριστικού διατροφικού προτύπου, όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί ασθενείς. Αντίθετα, συστήνεται η κατανάλωση μιας ισορροπημένης δίαιτας, δίνοντας έμφαση στις γευματικές συνήθειες και τον περιορισμό ορισμένων τροφίμων που μπορεί να οδηγήσουν σε έξαρση των συμπτωμάτων.

Παρακάτω θα βρείτε 5 συμβουλές που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση:

  • Αποφυγή της πολύωρης νηστείας και κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων. Στόχος είναι ο καταμερισμός της τροφής σε 3 κύρια γεύματα και 2-3 ενδιάμεσα σνακ, ώστε να αποφεύγεται η κατανάλωση μεγάλου όγκου τροφής σε ένα γεύμα.
  • Αργή και σχολαστική μάσηση της τροφής σε κάθε γεύμα.
  • Αποφυγή ή περιορισμός της κατανάλωσης πλούσιων σε λίπος τροφίμων ή γευμάτων, καθώς και καυτερών μπαχαρικών και καρυκευμάτων.
  • Περιορισμός της πρόσληψης καφεΐνης και αλκοόλ.
  • Αποφυγή κατάκλισης ή έντονης άσκησης μετά τα γεύματα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως σε περιπτώσεις έξαρσης των συμπτωμάτων, η κατανάλωση γάλακτος μπορεί να δράσει ανακουφιστικά, ενώ πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα αναδεικνύουν την ευεργετική επίδραση της μαστίχας Χίου, η οποία φαίνεται ότι λειτουργεί ως αντιμικροβιακός παράγοντας, εμποδίζοντας την εξάπλωση του βακτηρίου που ευθύνεται στις περισσότερες περιπτώσεις για την εμφάνιση της νόσου.



 neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget