Φυσικοί τρόποι για τη θεραπεία της ακμής, είτε πρόκειται για απλά σπυράκια, είτε για πιο σοβαρές περιπτώσεις
Φυσικοί τρόποι για τη θεραπεία της ακμής
Η ακμή είναι ένα δερματικό πρόβλημα που προκαλείται από τη λιπαρότητα, τα μικρόβια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τη βρωμιά που φράζουν τους πόρους. Όταν συμβεί αυτό, ένα σπυράκι ή κηλίδα μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα σας, αν και είναι πιο συνηθισμένο φαινόμενο στο πρόσωπο, στους ώμους, στην πλάτη, στο λαιμό, στο στήθος και στους βραχίονες. Η ακμή είναι το πιο διαδεδομένο πρόβλημα του δέρματος και μπορεί να είναι βασανιστικά δυσάρεστο, ειδικά όταν είναι σοβαρό. Μπορεί, επίσης, να προκαλέσει ψυχική οδύνη.
Ενώ, μπορεί να βρείτε πολλές διαφορετικές κρέμες και καλλυντικά προϊόντα που ισχυρίζονται ότι βοηθούν στην εξαφάνιση της ακμής μέσα σε λίγες εβδομάδες, δε θα λειτουργήσουν όλες.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτές τις συχνές εξάρσεις ακμής, αλλά εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές και κόλπα που μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε την εμφάνιση της ακμής.
Πίνετε πολύ νερό πηγής
Η αύξηση της πρόσληψης νερού είναι ένας από τους καλύτερους φυσικούς τρόπους τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση της ακμής. Το νερό, γενικά, τείνει να αποτοξινώνει το σώμα και το βοηθά να διώχνει όλες τις τοξίνες που μπορεί να προκαλέσουν ακμή. Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν πώς η αύξηση της πρόσληψης νερού θα μπορούσε, επίσης, να ενισχύσει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και το δέρμα, γεγονός που προάγει τη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του δέρματος. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα ή παρόμοια ποσότητα υγρών σε διαφορετικές μορφές, όπως χυμούς και σούπες.
Φάτε καρότα
Γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε β-καροτίνη και φυτικές ίνες, τα καρότα πρέπει να προστεθούν στη διατροφή σε όλους όσους υποφέρουν από εξάρσεις ακμής. Τα καρότα είναι, επίσης, πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά να διατηρείται υγιές το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα του δέρματος και μειώνει την παραγωγή σμήγματος, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της έξαρσης της ακμής. Το καλύτερο από όλα, τα καρότα μπορείτε να τα προσθέσετε σε σχεδόν όλα τα φαγητά.
Κάντε απολέπιση
Η συσσώρευση βρωμιάς στους πόρους του δέρματος προκαλεί, επίσης, ακμή και σπυράκια, γι’ αυτό η απολέπιση είναι απαραίτητη, ειδικά εάν είστε κάποιος που μένει σε εξωτερικό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η χρήση ενός φυσικού, απαλού απολεπιστικού θα προωθήσει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και θα διατηρήσει την υγεία του, και επίσης, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και της βρωμιάς που μπορεί να έχει φράξει τους πόρους.
Ο κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για το ξεχωριστό κίτρινο χρώμα του. Ο κουρκουμάς είναι, επίσης, ένας υπέροχος αντιβακτηριδιακός παράγοντας. Ο κουρκουμάς περιέχει, επίσης, μια ένωση γνωστή ως κουρκουμίνη, η οποία πιστεύεται ότι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής των ιστών και της ερυθρότητας του δέρματος με τάση για ακμή. Η προσθήκη κουρκουμά στα φαγητά σας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης επιδεινωμένης ακμής.
Ασκηθείτε
Η άσκηση δεν είναι μόνο για να σας κρατήσει σε φόρμα. Η μέτρια σωματική δραστηριότητα θεωρείται ότι βοηθά στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της παχυσαρκίας και ακόμη και στον περιορισμό του στρες, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική φυσική θεραπεία για όσους υποφέρουν από ακμή που σχετίζεται με το στρες. Η άσκηση είναι, επίσης, γνωστό ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος, γι’ αυτό θα πρέπει να βγαίνετε έξω για ένα γρήγορο περπάτημα όσο πιο συχνά μπορείτε.
Μην τρώτε υπερβολική ζάχαρη
Από καταστάσεις, όπως η παχυσαρκία μέχρι τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η λευκή ζάχαρη, η οποία είναι αναπόσπαστο μέρος των τροφών σήμερα, έχει κατηγορηθεί για πολλές παθήσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ακμής. Η ζάχαρη πιστεύεται ότι είναι ένας τεράστιος ένοχος πίσω από τις ξαφνικές εξάρσεις της ακμής, καθώς, παρεμβαίνει στη δραστηριότητα της ινσουλίνης, η οποία διαταράζει τις ορμόνες και προκαλεί ακμή. Αντί για αυτή τη μπάρα σοκολάτας, επιμείνετε σε φυσικά σάκχαρα, όπως αυτά από φρέσκα φρούτα.
Κοιμηθείτε αρκετά
Αρκετές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί αύξηση των επιπέδων στρες, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί εξάρσεις ακμής. Ο κίνδυνος ψυχολογικού στρες πιστεύεται ότι αυξάνεται κατά 14% για κάθε ώρα ύπνου που χάνετε, κάτι που προκαλεί ανησυχία. Φροντίστε να κοιμάστε καθημερινά τις 8 ώρες για να ανανεωθείτε και να παραμείνετε υγιείς και όμορφοι.
Βάζετε φυσική αντηλιακή κρέμα
Μην αφήνετε τον συννεφιασμένο καιρό να σας ξεγελάσει, οι ακτίνες του ήλιου εξακολουθούν να καταφέρνουν να διεισδύσουν μέσα από τα σύννεφα και να δημιουργήσουν βλάβη στο δέρμα σας. Ο ήλιος, επίσης, μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία, κάτι που θα μπορούσε να επιδεινώσει τη φλεγμονή και να επιδεινώσει την ακμή και τις δερματικές βλάβες. Φροντίστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε ένα φυσικό αντηλιακό κάθε μέρα πριν βγείτε στον ήλιο.
Καθαρίζετε συχνά το πρόσωπό σας
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε την ακμή που προκαλείται από τη συσσώρευση βρωμιάς και ρύπων στο δέρμα είναι να καθαρίζετε συχνά το πρόσωπό σας, όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα όμως! Από το βαρύ μακιγιάζ μέχρι και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, πολλές ουσίες συσσωρεύονται στους πόρους του δέρματος και γίνονται εύκολα σημεία για εμφάνιση της ακμής. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα βιολογικό καθαριστικό για να πλένετε καλά το πρόσωπό σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
Χρησιμοποιήστε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε την ακμή είναι να χρησιμοποιήσετε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα προς όφελός σας. Αυτά τα καλά λιπαρά βοηθούν στον έλεγχο της παραγωγής ενός μορίου που αυξάνει την παραγωγή σμήγματος, το οποίο προκαλεί φλεγμονώδη ακμή. Η προσθήκη περισσότερων τροφών που περιέχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα όπως το αβοκάντο, οι σπόροι λιναριού, ο σολομός και τα καρύδια στη διατροφή σας θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακμής.
Οι φυσικοί τρόποι για να διώξετε την ακμή, είναι ο καλύτερος και ο πιο ασφαλής τρόπος για να την αντιμετωπίσετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου