BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Καμπανάκι κινδύνου για τους εφήβους: Πόσο κακό κάνει η συχνή χρήση ακουστικών - Τι έδειξε έρευνα σε 19.046 νέους ηλικίας 12-34 ετών


Τον κίνδυνο να χάσουν μέρος της ακοής τους εξαιτίας της συχνής χρήσης ακουστικών στα αυτιά τους και της ακρόασης πολύ δυνατής μουσικής ή της παρακολούθησης συναυλιών με τη μουσική στη διαπασών αντιμετωπίζουν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο έφηβοι και νέοι. Η έρευνα καλεί τις κυβερνήσεις του κόσμου να πάρουν πιο σοβαρά το ζήτημα και να δώσουν επειγόντως προτεραιότητα σε νέες πολιτικές ασφαλούς ακρόασης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Λορίν Ντίλαρντ του Τμήματος ΩΡΛ του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Ν.Καρολίνα, που έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Global Health», ανέλυσαν και αξιολόγησαν 33 σχετικές διαθέσιμες έρευνες, οι οποίες αφορούσαν συνολικά 19.046 άτομα 12-34 ετών. Ο παγκόσμιος πληθυσμός των ατόμων 12-34 ετών υπολογίστηκε σε περίπου 2,8 δισεκατομμύρια.

Η νέα μελέτη (συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πρακτικές μη ασφαλούς ακρόασης είτε λόγω της συχνής χρήσης ακουστικών, είτε της συχνής συμμετοχής σε εκδηλώσεις με πολύ δυνατή μουσική, αφορούν αντίστοιχα το 24% και το 48% των νέων. Ο παγκόσμιος αριθμός των εφήβων και νέων με δυνητικό κίνδυνο για απώλειας ακοής εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 670 εκατομμύρια έως 1,35 δισεκατομμύρια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι τουλάχιστον 430 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν ήδη μικρότερη ή μεγαλύτερη απώλεια ακοής. Οι έφηβοι και οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, όπως δείχνει και η νέα μελέτη.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget