Υλικά
- 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
- ½ φλιτζανιού ξύδι λευκό
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τις πιπεριές.
- Τις αλείβουμε με ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο μέχρι να μαυρίσει το φύλλο τους.
- Τις αφήνουμε να κρυώσουν και καθαρίζουμε το φύλλο.
- Τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά (το σκόρδο κομμένο σε φετάκια).
- Αφού τα βράσουμε για 3-4 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε το μίγμα.
- Σε καθαρά και στεγνά βάζα μοιράζουμε τις πιπεριές και γεμίζουμε με το υγρό μίγμα που βράσαμε.
neadiatrofis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου