BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πώς θα αντιμετωπίσω τις καούρες...

Οι καούρες αποτελούν το κυριότερο σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρομικής νόσου. Συνήθως εμφανίζονται μετά την κατανάλωση φαγητού, προκαλώντας δυσφορία στο άτομο, ενώ συχνά συνοδεύονται και από πόνο.

Η συνήθης αντιμετώπιση του προβλήματος περιλαμβάνει τη λήψη αντιόξινων φαρμάκων ή διαλυμάτων για την ανακούφιση του δυσάρεστου αισθήματος «καψίματος». Ωστόσο, ορισμένες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο ζωής, μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση καούρας ή να μειώσουν τη συχνότητα των επεισοδίων.
Στην προσπάθεια αυτή, βασικό βήμα είναι η απώλεια βάρους σε περίπτωση υπέρβαρου ή παχυσαρκίας, καθώς το αυξημένο βάρος αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου εμφάνισης γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Από την άλλη, η κατανομή της τροφής σε μικρά και συχνά γεύματα μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά, μειώνοντας τον όγκο των επιμέρους γευμάτων.

Όσον αφορά στη σύσταση των γευμάτων, συστήνεται ο περιορισμός της κατανάλωσης πλούσιων σε λίπος τροφίμων, όπως για παράδειγμα τα λιπαρά κομμάτια κρέατος, τα αλλαντικά, τα τυριά, τα τηγανιτά και τα έτοιμα προϊόντα ζύμης. Ακόμη, προτείνεται η αποφυγή της κατανάλωσης αναψυκτικών, ανθρακούχων και αλκοολούχων ποτών, χυμών εσπεριδοειδών, καφέ, σοκολάτας, πικάντικων φαγητών και μυρωδικών όπως ο δυόσμος, η μέντα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τέλος, είναι σημαντικό τα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση να αποφεύγουν τη σωματική δραστηριότητα μετά τα γεύματα, αλλά και το ξάπλωμα για 2-3 ώρες μετά τα γεύματα.



neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget