BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι συνέπειες τις χρήσεις κινητού στο κρεβάτι


Μήπως είστε από αυτούς που πριν το βραδινό ύπνο ρίχνετε μια τελευταία ματιά στο κινητό σας; Αν ναι θα πρέπει να αναθεωρήσετε καθώς νέα στοιχεία αλλάζουν τα δεδομένα στη χρήση κινητού στο σκοτάδι.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine, φαίνεται ότι η συχνή χρήση κινητού λίγο πριν κοιμηθούμε ενδεχομένως να σχετίζεται με προσωρινά οφθαλμικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές γυναίκες στη Μ. Βρετανία ανέφεραν ότι είχαν τη συνήθεια να βλέπουν το κινητό τους λίγο πριν κοιμηθούν στο κρεβάτι και παρατήρησαν επαναλαμβανόμενα επεισόδια προσωρινής απώλειας όρασης έως 15 λεπτά το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Παρά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθησαν δεν παρατηρήθηκε κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Μετά από λεπτομερή καταγραφή των συνήθειών τους οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν το κοινό χαρακτηριστικό να βλέπουν όταν ξαπλώνουν στο πλάι με το ένα μάτι την οθόνη του κινητού τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ανομοιομορφία στην προσαρμογή των οφθαλμών, με το ένα μάτι να προσαρμόζεται στο φως, ενώ το άλλο στο σκοτάδι.

Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν αυτή η παροδική τύφλωση λόγω κινητού δεν σχετίζεται μέχρι σήμερα με προκαλεί κάποια μόνιμη οφθαλμική βλάβη. Ωστόσο είναι καλό να αποφεύγεται η συγκεκριμένη συνήθεια ή αν κάποιος θέλει να το κάνει να έχει και τα δύο μάτια στο κινητό του !

neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget