BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κοιμηθείτε το μεσημέρι για να τονώσετε τη μνήμη σας

Τονωτική ένεση για την καλή λειτουργία της μνήμης φαίνεται ότι αποτελεί ο μεσημεριανός ύπνος, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Neurobiology of Learning and Memory».

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Saarland της Γερμανίας υποστηρίζουν ότι αρκεί να κοιμηθούμε 45 λεπτά το μεσημέρι για να τονώσουμε τη μνήμη μας και να βελτιώσουμε την ικανότητα να ανακαλούμε νέες πληροφορίες.

Με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχολογίας, Άξελ Μικλίνγκερ, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε από συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι κλήθηκαν να απομνημονεύσουν 90 λέξεις και 120 ζεύγη λέξεων, οι οποίες ήταν άσχετες μεταξύ τους και εν συνεχεία να αναφέρουν πόσες θυμήθηκαν.

Έπειτα, οι ερευνητές υποχρέωσαν τους μισούς να δουν ένα DVD και τους άλλους μισούς να κοιμηθούν.

Ύστερα από περίπου μία ώρα, κι αφού οι μεν είχαν ολοκληρώσει το DVD και οι δε είχαν ξυπνήσει, τούς εξέτασαν εκ νέου.

Όπως διαπίστωσαν, όσοι είχαν πέσει για ύπνο θυμόντουσαν περισσότερες λέξεις και ειδικά ζεύγη άσχετων λέξεων, σε σχέση με εκείνους που είχαν παρακολουθήσει DVD. Μάλιστα, οι επιδόσεις τους ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχαν προτού κοιμηθούν, καθώς και πέντε φορές καλύτερες από εκείνες όσων είχαν μείνει ξύπνιοι.

Ο Δρ. Μίκλίνγκερ εξηγεί: «Κατά τη διάρκεια του ύπνου, συμβαίνουν εκρήξεις εγκεφαλικής δραστηριότητας, που ονομάζονται άτρακτοι ύπνου και οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στην απομνημόνευση των νέων πληροφοριών».

Για να καταλήξει ότι συνίσταται στους μαθητές και φοιτητές να κοιμούνται για 45 λεπτά όταν τελειώνουν το διάβασμα, προκειμένου να καταγραφούν στον εγκέφαλό τους όσα μελέτησαν προηγουμένως.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget