BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πώς ο ψευδάργυρος ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα...


Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο για τον οργανισμό ιχνοστοιχείο, το οποίο συμμετέχει σε πλήθος μεταβολικών διεργασιών. 

Ειδικότερα, παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος,τη σύνθεση πρωτεϊνών και γενετικού υλικού, τη διαδικασία επούλωσης των πληγών, την κυτταρική διαίρεση, τη φυσιολογική ανάπτυξη σε περιόδους όπως η εγκυμοσύνη, η παιδική κι εφηβική ηλικία, καθώς και την ομαλή λειτουργία της γεύσης και της όσφρησης.
Στις πλουσιότερες πηγές ψευδαργύρου συγκαταλέγονται τα θαλασσινά, και ιδιαίτερα τα στρείδια, το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, το αβγό, ορισμένα όσπρια και ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ωστόσο, ο ψευδάργυρος ζωικής προέλευσης παρουσιάζει υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα, αφού οι φυτικές πηγές του περιέχουν συστατικά που μειώνουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό.

Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως η πρόσληψη ψευδαργύρου ενδεχομένως να σχετίζεται με βελτίωση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, ενώ έχει φανεί επίσης πως καθυστερεί την εξέλιξη της εκφύλισης ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που οδηγεί σε προοδευτική απώλεια της κεντρικής όρασης. 

Τέλος, ο ψευδάργυρος έχει συνδεθεί από μελέτες με βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος, ενώ είναι πιθανό να βοηθά και στην αντιμετώπιση ορισμένων δερματικών προβλημάτων.




Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget