BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πώς τα καυτερά φαγητά σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας...

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nutrients, δείχνει ότι η κατανάλωση καυτερών φαγητών είναι πιθανό να συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 4.582 ενήλικες, άνω των 55 ετών, οι οποίοι κατανάλωναν καθημερινά καυτερές πιπεριές. Συνολικά, παρατηρήθηκε ταχύτερη έκπτωση της νοητικής λειτουργίας και της μνήμης στους ενήλικες που κατανάλωναν καθημερινά περισσότερα από 50 γραμμάρια καυτερής πιπεριάς, φρέσκιας ή αποξηραμένης. Μάλιστα, η έκπτωση της νοητικής λειτουργίας βρέθηκε να είναι μεγαλύτερη σε άτομα με χαμηλό σωματικό βάρος.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η καψαϊκίνη, βασικό συστατικό τα καυτερής πιπεριάς, μπορεί να ασκεί ωφέλιμη δράση στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο τα ευρήματα της παρούσας μελέτης αναδεικνύουν πιθανές αρνητικές επιπτώσεις για τη νοητική λειτουργία. Κλείνοντας, σχολιάζουν ότι τα άτομα χαμηλού σωματικού βάρους ενδεχομένως παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στη δράση της καψαϊκίνης.



 neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget