BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Νέα δεδομένα για την ευεργετική δράση των φλαβονοειδών αντιοξειδωτικών!!!

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature Communications, δείχνει πως η υψηλή κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, δρα προστατευτικά ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και στεφανιαίας νόσου.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 53.048 ενήλικες, τους οποίους παρακολούθησαν για περισσότερα από 23 χρόνια. Συνολικά, παρατηρήθηκε πως οι εθελοντές που κατανάλωναν συστηματικά μέτριες προς υψηλές ποσότητες τροφίμων πλούσιων σε φλαβονοειδή, όπως για παράδειγμα το μήλο και το τσάι, είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ή στεφανιαία νόσο. Μάλιστα, το όφελος φάνηκε να είναι μεγαλύτερο για τους καπνιστές και τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερα από δύο αλκοολούχα ποτά ανά ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα, η ημερήσια πρόσληψη 500 mg φλαβονοειδών φάνηκε να συνδέεται με το μικρότερο κίνδυνο. Η παραπάνω πρόσληψη θα μπορούσε ενδεικτικά να επιτευχθεί μέσα από την κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ, ενός μήλου, ενός πορτοκαλιού, 100 γραμμαρίων μύρτιλλων και 100 γραμμαρίων μπρόκολου.

Όπως σχολιάζει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα ευρήματα της μελέτης είναι σημαντικά, καθώς αναδεικνύουν την πιθανή αντικαρκινική και καρδιο-προστατευτική δράση των φλαβονοειδών και ιδιαίτερα σε άτομα με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Κλείνοντας, σχολιάζει πως η προστατευτική δράση των φλαβονοειδών μπορεί να οφείλεται στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που διαθέτουν.




 neadiatrofis.gr




Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget