Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Νέα δεδομένα για την ευεργετική δράση των φλαβονοειδών αντιοξειδωτικών!!!

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature Communications, δείχνει πως η υψηλή κατανάλωση τροφίμων που είναι ...

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature Communications, δείχνει πως η υψηλή κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, δρα προστατευτικά ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και στεφανιαίας νόσου.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 53.048 ενήλικες, τους οποίους παρακολούθησαν για περισσότερα από 23 χρόνια. Συνολικά, παρατηρήθηκε πως οι εθελοντές που κατανάλωναν συστηματικά μέτριες προς υψηλές ποσότητες τροφίμων πλούσιων σε φλαβονοειδή, όπως για παράδειγμα το μήλο και το τσάι, είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο ή στεφανιαία νόσο. Μάλιστα, το όφελος φάνηκε να είναι μεγαλύτερο για τους καπνιστές και τα άτομα που κατανάλωναν περισσότερα από δύο αλκοολούχα ποτά ανά ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα, η ημερήσια πρόσληψη 500 mg φλαβονοειδών φάνηκε να συνδέεται με το μικρότερο κίνδυνο. Η παραπάνω πρόσληψη θα μπορούσε ενδεικτικά να επιτευχθεί μέσα από την κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ, ενός μήλου, ενός πορτοκαλιού, 100 γραμμαρίων μύρτιλλων και 100 γραμμαρίων μπρόκολου.

Όπως σχολιάζει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα ευρήματα της μελέτης είναι σημαντικά, καθώς αναδεικνύουν την πιθανή αντικαρκινική και καρδιο-προστατευτική δράση των φλαβονοειδών και ιδιαίτερα σε άτομα με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Κλείνοντας, σχολιάζει πως η προστατευτική δράση των φλαβονοειδών μπορεί να οφείλεται στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που διαθέτουν.




 neadiatrofis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια