BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Θυρεοειδής και απώλεια βάρους


Δεν είναι λίγες οι φορές που άτομα που έχουν πραγματοποιήσει αποτυχημένες προσπάθειες απώλειας βάρους, «κατηγορούν» το θυρεοειδή τους για το αποτέλεσμα.

Ο θυρεοειδής αδένας, μέσω της έκκρισης ορμονών, συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό φυσιολογικών διεργασιών όπως ο μεταβολισμός υδατανθράκων και λιπιδίων, η θερμορύθμιση, η διαδικασία της αναπνοής, η φυσιολογική λειτουργία του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος, η ρύθμιση των επιπέδων λιπιδίων του αίματος και πολλές άλλες.

Πράγματι, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του θυρεοειδούς, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στον υποθυρεοειδισμό, είναι πιθανό να παρουσιαστεί μείωση του βασικού μεταβολικού ρυθμού, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει ή να δυσκολέψει την απώλεια βάρους.

Ωστόσο, όταν διερευνηθεί η εν λόγω διαταραχή και το άτομο ακολουθήσει κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματική ρύθμιση των θυρεοειδικών ορμονών, γεγονός που με τη σειρά του θα «διορθώσει» τυχόν μεταβολές στο βασικό μεταβολικό ρυθμό. Με λίγα λόγια, άτομα που έχουν επιτυχώς ρυθμίσει τη λειτουργία του θυρεοειδή, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους.

Επομένως, θα ήταν καλό πριν από την έναρξη μιας δίαιτας, να προηγείται αξιολόγηση της λειτουργίας του θυρεοειδούς, μέσω κατάλληλων διαγνωστικών εξετάσεων, ώστε το άτομο να μην έρθει αντιμέτωπο με κρυφά εμπόδια στην προσπάθειά του.
Παράλληλα, σε περιπτώσεις διαγνωσμένης πάθησης του θυρεοειδούς και λήψης φαρμακευτικής αγωγής, θα πρέπει να γίνεται τακτική αξιολόγηση, καθώς δεν αποκλείεται στην πορεία της δίαιτας να υπάρξει κάποιου βαθμού «απορρύθμιση».


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget