BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων


Το μέλι και το τζίντζερ είναι ισχυρές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αναχαίτισης της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο ανακάλυψαν ότι το μέλι βελτιώνει βασικές μετρήσεις για την καρδιομεταβολική υγεία, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα, ειδικά εάν το μέλι είναι ωμό και προέρχεται από μία μόνο πηγή λουλουδιών.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση κλινικών δοκιμών για το μέλι.


Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C τονώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα
 
Το κυδώνι γνωστό και ως ως «χρυσό μήλο», αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους της υγείας. Ανήκει στην ίδια ακριβώς βοτανική οικογένεια με τα μήλα και τα αχλάδια.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, μάλιστα, το κυδώνι συνδέεται με την Αφροδίτη, τη θεά της ομορφιάς και του έρωτα, ενώ συχνά αναφέρεται ότι το χρυσό μήλο που της έδωσε ο Πάρις με αντάλλαγμα την ωραία Ελένη, ήταν κυδώνι, γι’ αυτό και θεωρείται ο καρπός της ομορφιάς και του έρωτα.


Συμβάλλει στη μακροζωία, στην καταπολέμηση του άγχους και, σύμφωνα με νεότερη μελέτη, αποτελεί και εξαιρετικό ενισχυτικό μνήμης. Για ποιο ρόφημα πρόκειται;

Ευεργετικό για τη λειτουργία της μνήμης αναδεικνύεται το πράσινο τσάι σύμφωνα με νεότερη μελέτη.

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Free Radical Biology and Medicine, διαπίστωσε ότι το πράσινο τσάι, μαζί με άλλα συστατικά, συμβάλλει εξίσου και στην αποτροπή της εμφάνισης της άνοιας.

Όπως ανέδειξε η μελέτη, το πολύτιμο συστατικό που προστατεύει τη μνήμη και αποτρέπει τη συσσώρευση των πλακών και την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ είναι οι κατεχίνες.


Δεν γερνούν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο ρυθμό. Κάποιοι κάνουν γρηγορότερα ρυτίδες και άλλοι φαίνονται δέκα χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;Καθώς οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, το δέρμα τους δεν υφίσταται μόνο τη φθορά της βιολογικής γήρανσης, αλλά και της έκθεσης σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η ηλιακή ακτινοβολία η οποία προκαλεί βλάβες στο δέρμα που το γερνούν πρόωρα.


Υλικά


1 μέτρια γαλοπούλα
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 4 ζουμερά πορτοκάλια
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
6 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. γλυκού ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουτ. σούπας μέλι

Τόσο σε περιόδους νηστείας όσο και σε μια χορτοφαγική δίαιτα το κρέας απουσιάζει από το καθημερινό διαιτολόγιο των ατόμων.


Όσον αφορά στα άτομα που ακολουθούν την εκκλησιαστική νηστεία μπορούν να καλύπτουν την πρόσληψη πρωτεΐνης από την κατανάλωση θαλασσινών, οσπρίων, δημητριακών, προϊόντων σόγιας και ξηρών καρπών.



Υλικά

  • 4 μικρά φιλέτα μπακαλιάρου (μπορεί να είναι κατεψυγμένος ή παστός ξαρμυρισμένος)
  • 2 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη


Εκτέλεση


  1. Πλένουμε καλά τα φιλέτα, τα στραγγίζουμε για αρκετή ώρα και τα στεγνώνουμε με ένα χαρτί κουζίνας. 
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. 
  3. Σε ένα μεγάλο σακουλάκι τροφίμων τοποθετούμε το αλεύρι και σε ένα άλλο σακουλάκι τροφίμων τοποθετούμε τη φρυγανιά. 
  4. Παίρνουμε το ένα φιλέτο μπακαλιάρου το ρίχνουμε στο σακουλάκι με το αλεύρι και το κουνάμε καλά ώστε να αλευρωθεί καλά. 
  5. Το βγάζουμε από το αλεύρι, το τινάζουμε λίγο ώστε να φύγει το περιττό και το βουτάμε στο αυγό. 
  6. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το αυγό και το ρίχνουμε στο σακουλάκι με τη φρυγανιά. 
  7. Το κουνάμε πέρα δώθε να καλυφθεί εντελώς από τη φρυγανιά. 
  8. Το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 
  9. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φιλέτα.
  10. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμού για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Είναι ένα δημοφιλές αρωματικό

Η Mentha aquatica-μέντα η υδρόφιλη-μέντα η υδροχαρής-βασιλοκόδυοσμος-γλυφώνι, η Menta piperita (διασταύρωση της Menta aquuatica-μέντα η υδροχαρής και Mentha spicata (δυόσμου ή αβάρσαμου), η Mentha longifolia-αγριοβάλσαμο-αγριοβάρσαμο-μέντα η μακρόφυλλη-ποταμοίτανος-αγριοδυόσμος, η Menta pulegium-πριντζόλλος-βληχούνι-φλησκούνι-φλισκούνι η Mentha viridis-μέντα πράσινη-κοινός δυόσμος και η Mentha spicata-δυόσμος-πράσινη μέντα-αβάρσαμος ανηκουν στην οικογένεια των Χειλανθών.


Χρήσιμες πληροφορίες για τη βερόνικα


Η βερόνικα η αναγαλλίς ή η Veronica anagallis και η βερόνικα η υδρόφιλη ή η Veronica aquatica και η βερόνικα των αγρών ή η Veronica polita ή βερόνικα ή ασπροσέλινο ανήκουν στην οικογένεια των Σκροφουλαρίδων.


Παραδοσιακά, ο μπακαλιάρος είθισται να καταναλώνετε την 25η Μαρτίου. Όμως καλό είναι να γνωρίζουμε ότι έχει υψηλή θρεπτική αξία και να τον θυμόμαστε όλο τον χρόνο!


Ο μπακαλιάρος λοιπόν, είναι πλούσιος σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, σε αυτές που ο ανθρώπινος οργανισμός αξιοποιεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

Το υποψιαζόμαστε αλλά τώρα η επιστήμη έρχεται να το πιστοποιήσει και ερευνητικά. Τα επιπλέον κιλά στα παιδιά σχετίζονται με δύο σημαντικά πράγματα:

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Gut, δείχνει πως η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εκκολπωματίτιδας, που αποτελεί μια συχνά εμφανιζόμενη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.


Η εκκολπωματίτιδα εμφανίζεται όταν δημιουργείται φλεγμονή σε μικρούς σάκους που έχουν σχηματιστεί στο τοίχωμα του παχέος εντέρου και ονομάζονται εκκολπώματα.


Η ικανότητα της αγκινάρας να δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας και να προστατεύει το συκώτι μας είναι ευρέως γνωστή.

Το συκώτι μας εκτελεί πάνω από 400 βασικές λειτουργίες!

Αυτό το ζωτικής σημασίας όργανο εργάζεται σκληρά κάθε μέρα για να φιλτράρει τις τοξίνες και τα απόβλητα από το σώμα μας καθώς και να εκτελέσει εκατοντάδες άλλους σκοπούς, όπως το φιλτράρισμα του αίματός μας και την παραγωγή της χολής, που χρειάζεται για να αφομοιωθούν και να απορροφηθούν λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και όποιο άλλο απαραίτητο στοιχείο χρειάζεται ο ο οργανισμός μας.


αγριμόνιο το ευπατόριο ή Agrimonia eupatoria


“αγριμόνιο το ευπατόριο” – έτσι το βάπτισε ο Διοσκουρίδης για να τιμήσει το βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη τον Ευπάτορα, ο οποίος είχε αναπτύξει μιά ιδιαίτερη σχέση με τα βότανα…

Aγριμόνιο το ευπατόριο και

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget