BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Ροή αναρτήσεων

Υλικά

  • 500 γρ. καρότα χοντροκομμένα
  • 1/3 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μέτριο φινόκιο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • ½ κουταλάκι σαφράν διαλυμένο σε ½ ποτηράκι χλιαρό νερό
  • 6 κούπες νερό
  • 4-6 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο


Η αύξηση των τιμών της χοληστερίνης αποτελεί βασικό προδιαθεσικό παράγοντα που ενισχύει τις πιθανότητες να εκδηλώσει κάποιος στεφανιαία νόσο.

Η διατροφή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μείωση της χοληστερίνης και κατά συνέπεια της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το πορτοκάλι ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει την λιπαρότητα και καταπολεμά τα σπυράκια. Το αποτέλεσμα είναι καθαρή, λαμπερή και υγιής επιδερμίδα.

Ποιες τροφές πρέπει να ενσωματώσουμε στη διατροφή μας για να ελαττώσουμε το σάκχαρο και να είμαστε πιο υγιείς;

Το να διατηρούμε το σάκχαρό μας σε φυσιολογικά και σωστά για τον οργανισμό μας επίπεδα είναι ένας καθημερινός αγώνας. Οι πειρασμοί βρίσκονται παντού γύρω μας. Για αυτό και είναι σημαντικό να μένουμε συγκεντρωμένοι στην καλή, υγιεινή διατροφή. Και ίσως να δώσουμε μια ευκαιρία στα παρακάτω τρόφιμα, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να ελέγξουμε το σάκχαρό μας.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε πως τα κράνα είναι σημαντικής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά ενώ η συνολική αντιοξειδωτική τους ικανότητα είναι υψηλότερη από κάθε άλλο φρούτο με το οποίο συγκρίθηκαν.

Το σέλινο (Apium graveolens ) είναι ένα διετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Απιίδων μαζί με το καρότο, τον άνηθο και το μαϊντανό. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα δημοφιλές πράσινο λαχανικό που εκτιμάται ιδιαιτέρως για την ξεχωριστή γεύση του, όσο και για το μοναδικό άρωμα του.

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition, δείχνει πως η συστηματική κατανάλωση αμυγδάλων συνδέεται με ευνοϊκές μεταβολές στα επίπεδα HDL ή «καλής» χοληστερόλης.

Η υψηλή χοληστερόλη δεν μας πονάει, δεν έχει συμπτώματα, αλλά αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. 

Πέρα από την κληρονομική προδιάθεση και την παραγωγή χοληστερόλης από τον ίδιο μας τον οργανισμό, ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδά της.

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition, δείχνει ότι οι επεμβάσεις για τη διόρθωση του καταρράκτη θα μπορούσαν να μειωθούν κατά πολύ, μέσα από την υιοθέτηση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά.

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 300 γρ γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 80 γρ μαγιά νωπή
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού

Τριγωνέλλα, Fenugreek ή μοσχοσίταρο (Trigonella foenum-graecum):

Άλλες ονομασίες: Ντιντίλα, Τήλι, Τηλιντίδα, Τσιμένι.

Που βρίσκεται: Είναι ιθαγενές φυτό της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής και συναντάται σε χέρσα εδάφη. Στην Ελλάδα αυτοφύεται σε πολλές περιοχές (πρόκειται για το ελληνικό χορτάρι, του οποίου ο σπόρος είναι το τσιμένι, γνωστό συστατικό του παστουρμά).

Η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους παίζει καθοριστικό ρόλο στα άτομα με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Η σωστή διατροφή βοηθά τόσο στη διατήρηση του ιδανικού βάρους, όσο και στην καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση.

Εκτός από τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να μην ανεβάζετε τα επίπεδα σακχάρου, υπάρχουν τροφές που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας και θα σας βοηθήσουν να τα ρίξετε.

Kι όμως υπάρχει τρόπος να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης του, σε εσάς και τους αγαπημένους σας και… περνάει απ’ το στομάχι! Στη κουζίνα ολοταχώς, αφού απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν κάποιες τροφές, που λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας.

Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία της καρδιάς μας και να μειώσουμε τις πιθανότητες για κάποιο καρδιακό νόσημα, τότε όπως αναφέρει συμβουλή από την Αμερικανική Ένωση για την Καρδιά, πρέπει να καταναλώνουμε συχνά ψάρι!

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αϊόβα, που έβαλαν στο μικροσκόπιο τους το ρόλο της διατροφής στην ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ, το τι τρώμε έχει άμεση σχέση και με το τι… θυμόμαστε;

Η διατροφή μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση και τη νεότητα της επιδερμίδας μας και όλα δείχνουν ως υπαίτιο το κολλαγόνο, σύμφωνα με την ολιστική διατροφολόγο Krista Goncalves. Tο κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη η οποία διασφαλίζει τη σφριγηλότητα και τη φυσική ελαστικότητα της επιδερμίδας μας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget